Tekstareita susista ja sotesta

0

Keskustan asukkaat toivomme hiljaisten sähkömopojen yleistymistä… mutta siinäpä se ristiriita sitten onkin: mistä pärinä ja se ihana bensan tuoksu?
Bensaa suonissa

Somero näivettyy hiljalleen. Sote oli Somerolle ja muille pienille paikkakunnille kuolemanlaukaus.
Kohti loppua

Tutkimusten mukaan puolet suomalaisista vaan pelkää susia ja karhuja, tämä näkyi riistapäällikönkin kannanotosta syyllistäen luonnossaliikkujia tunkeutumisesta kansallispuistoon ja pitäen koiraakin sutta vaarallisempana. Mutta kyllä se kissa vasta peto on, voi raapaistakin.
Pelkääjä

Mitä ovat ”Syntiset laulut” ja mitä ovat ne synnittömät laulut? Kuka laulut tuomitsee? Kirkkoko? Kielletyt laulut ymmärrän, niiden lista oli ennen radiossa, mutta ei tällaiset jaot kuulu nykypäivään.
Laulujen ystävä

Onko Varhalla tarkoitus lopettaa Someron terveyskeskus kokonaan? Ensin laboratorio muutettiin pelkäksi näytteenottopaikaksi ja nyt lääkäripalvelut supistetaan minimiin. Mitä seuraavaksi?
Lappu luukulle?

Käsittämätöntä on, miten kovaa nuoriso ajaa tosiaan menopeleillään Hirveläntiellä. Itse meinasin jäädä Rangersin yliajamaksi. Minut pelasti oma nopea reagointi.
Läheltä piti

Olen täysin eri mieltä Ilpo Koljolan kanssa, joka Somero-lehdessä 22.8. totesi sudesta ”Tuollainen käytös ei ole laitaa eikä soveliasta.” Sutta ei pidä kuvailla ihmisen kaltaiseksi. Susi on susi ja se elelee kotonaan, jonne me retkeiljät olemme tunkeutuneet. Susi ei käyttäydy huonosti. Heti ei pidä miettiä suden lahtaamista. Pikemminkin niin, että meille ihmisille todetaan, että sori, nyt ei pidä Torronsuolle mennä. Kannattaa etsiä jokin muu ulkolupaikka tänä syksynä, jotta susi ei kesyyntyisi liikaa. Ei ole suden syy, että se on mahdollisesti kesyyntynyt, vaan meidän ihmisten. Kantakaamme siis vastuu. Älä tapa.
Nina H.

Tervehdys kaikki työlliset Somerolla. Eläkeläisiä oli vuonna 2020 Somerolla 2827. Tiedoksenne, että Karkkilan työväenopistossa on ikäihmisten yliopisto, jossa on eri aiheisia luentoja maksutta.
Amanda