Ukrainalaista kansanmusiikkia Kiiruun puistossa

0
Jaroslavna esittää ukrainalaista kansanmusiikkia.

Ensi sunnuntaina 6.8. Kiiruun puistossa esiintyy ukrainalainen kansanmusiikkiyhtye Jaroslavna. Konserttiin on vapaa pääsy.
Yhtye on perustettu Keski-Ukrainassa Tšerkasyn kasakkakaupungissa Dneprjoen rannalla 15 vuotta sitten.
– Yhtyeessä on viisi taitavaa muusikkoa, jotka luovalla soitollaan ja laulullaan sekä ohjelmistonsa monipuolisuudella valloittavat kuulijansa, missä ikinä esiintyvätkään. Yhtye on kiertänyt Suomessa, muttei ole aiemmin ollut Somerolla, kertoo Someron Kulttuurin toiminnanjohtaja Liisa Mattila.
Konsertin ohjelmistossa on perinteistä kansanmusiikkia sekä viihteellisiä, nykymenoon sovitettuja kansanlauluja. Yhtye esittää sekä haikeita että reippaan leikillisiä lauluja, rituaalilauluja ja myös kasakkalauluja.
– Monipuolisen ohjelmiston perustana ovat Ukrainan eri maakunnista huolella poimitut perinteiset melodiat instrumentaalisovituksina, sooloesityksinä sekä moniäänisinä lauluina, jotka esitetään säestyksettä, a cappella. Jaroslavna-yhtyeen solisti Valentina Mahnik tuo äänellään esiin ukrainalaisten laulujen soinnukkuuden.