Urheilukentän avajaiset tänään

0
Kunnostetun urheilukentän pituushyppypaikoille tullee tiivis tunnelma, kun molemmat hyppypaikat ovat yhtä aikaa käytössä.

Kentän kunnostus tuli tarpeeseen

Teksti ja kuva Timo Kalenius

Vajaan vuoden kestänyt Someron urheilukentän remontti on vihdoin valmis. Uudistustyön yhteydessä kentälle ja suorituspaikoille on muun muassa asennettu uudet pinnoitteet ja ajanottolaitteistot on uusittu.

– On aivan mahtavaa saada uudistettu urheilukenttä vihdoin virallisesti avattua. Kaikilla on mahdollisuus lainata erilaisia urheiluvälineitä urheilukentän katsomon yhteydessä sijaitsevasta varastosta tiettyjen kellonaikojen sisäpuolella. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi liikkumaan uudistetulle urheilukentälle, kommentoi Someron kaupungin vapaa-aikapäällikkö Mira Teräväinen.

Someron Esa liikuttaa ja valmentaa suuren määrän lapsia ja nuoria, joille kentän kunnostus on tullut todella tarpeeseen ja tuo myös varmasti lisää harrastajia yleisurheilun pariin. Toiveena olisi vielä katsomon ja sosiaalitilojen kunnostus nykypäivän vaatimuksia vastaavaksi.

– Olemme todella tyytyväisiä uuden kentän kunnostukseen, vaikka meiltä tämä kesä menikin sen vuoksi tavallaan ohitse, kun kenttä oli remontissa elokuulle asti, kertoo Someron Esan yleisurheilujaoston puheenjohtaja Kaisa Vasama-Kakko.

– Olosuhteet ja uudet ajanottolaiteet ovat nyt kentällä kunnossa. Mutta vielä katsomo ja etenkin sosiaalitilat ovat riittämättömät; suoraan sanoen eivät vastaa tämän päivän vaatimuksia. Toivomuksena on, että myös ne saataisiin uudistettua mahdollisimman pian, jatkaa Vasama-Kakko.

Uuden kentän avajaisia vietetään tänään perjantaina kello 17. Heti avajaisten jälkeen kello 18 pidetään Someron yleisurheilun kaupunginmestaruuskisat. Lajeina nähdään seiväshypyn lisäksi pituushyppyä, kuulantyöntöä, keihäänheittoa, pallonheittoa (nuorimmille kisaajille) sekä eri juoksumatkoja.