Avajaiset juhlittiin mestaruuksia ratkoen

0
Uusitun urheilukentän avajaisissa pidettiin leikkimielinen 800 metrin kävelykilpailu, joka keräsi runsaasti eri ikäisiä kilpailijoita.

 Urheilukentän avajaisissa kisattiin kaupunginmestaruuksista

Teksti ja kuvat Olivia Luhtala

Someron uudistetun urheilukentän avajaisia vietettiin kahvitarjoilun, avajaispuheiden ja tanssiesityksen muodossa. Someron Sykkeen nuorten ryhmä esitti avajaisissa voimisteluesityksen Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi?, jota he olivat mukana esittämässä myös Amsterdamissa voimistelun suurtapahtuma Gymnaestradassa.

Avajaistapahtuman kruunasi leikkimielinen 800 metrin kävelykilpailu. Siihen osallistui yhteensä 26 eri ikäistä kävelijää.

Someron Sykkeen nuorten ryhmä esitti urheilukentän avajaisissa esityksen ”Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi?”.

Avajaisten jälkeen jatkettiin suoraan yleisurheilun kaupunginmestaruuskilpailujen pariin. Sarjoja kisoissa oli 9-vuotiaista pojista ja tytöistä aikuisiin asti. Lajeina nähtiin seiväshyppyä, kuulantyöntöä, keihäänheittoa, pallonheittoa, pituushyppyä ja eri juoksumatkoja.

P9-sarjassa kilpaillut Aarni Kakko voitti päivän aikana yhteensä kolme mitalia: kultaa kävelystä ja pallosta sekä pronssia seiväshypystä.

– Tää oli eka kerta kun kokeilin kävelyä. Mä kyllä treenasin tänään aamulla! Kakko kertoi.

Hän aikoo myös jatkossa kokeilla kävelyssä kisaamista.

– Se tuntui niin helpolta, kun ei tarvinnut juosta.

– Mulle tuli seiväshypystä kultaa, sitten pronssia pallonheitosta ja hopeaa 60 metrin juoksusta, luetteli myös kolme mitalia kerännyt Onni Hyvämäki.

Kakko kertoi pallonheiton olleen päivän lajeista hänen suosikkinsa.

– Mä tykkäsin seipäästä, kun sain nyt taas pitkästä aikaa hypätä sitä. Hyppäsin viimeksi kisoissa kaksi viikkoa sitten sitä, Hyvämäki selitti.

– Mäkin tykkäsin eniten seiväshypystä, lisäsi 9-vuotiaiden poikien seipään hopeamitalisti ja 60 metrin voittaja Osmo Torkkola vierestä.

Pojat edustivat kilpailuissa Someron Esaa. Heidän mielestään uudistettu kenttä toimi hyvin ja kisoissa oli kivaa. He myös pitivät hyppypaikkojen uudesta sinisestä väristä.

9-vuotiaiden poikien seiväshypyn mitalistit Aarni Kakko (vas.), Onni Hyvämäki ja Osmo Torkkola tuulettavat palkintokorokkeella.

Someron Voiman Fanny Pettersson keräsi mitalin kaikista lajeistaan. 60 sekä 800 metrin juoksuista ja pituushypystä hän sai kultaa, kuulantyönnöstä pronssia. Samoin T13-sarjaan osallistunut Viivi Taimela nappasi kolme hopeamitalia sekä yhden pronssin samoissa lajeissa. Hopeat tulivat juoksuista ja kuulasta, pronssi pituushypystä. Lisäksi hän sai Someron mestaruuden 15-vuotiaiden tyttöjen sarjan keihäänheitossa.

Viivi Taimelan sisko Iida Taimela heitti keihään pronssille.

– Me kisataan kaikki jalkapallossa ja yleisurheilussa, he kertoivat yhdessä.

Heidän mielestään uudella urheilukentällä on hienot puitteet harrastaa eri lajeja. Kaikkien kolmen tytön lempilaji oli 60 metrin juoksu. Kisapäivää he pitivät oikein onnistuneena ja hauskana.

Tapahtumapäivän järjestäjinä toimivat Someron Esa, Someron Voima sekä Someron kaupunki.