Veikka Sarénin taival EM-kisoissa päättyi kolariin

0
Veikka Sarén (arkistokuva TS/Ari-Matti Ruuska)

Teksti Aulis Tiensuu

Veikka Sarénin triathlonin EM-kisamatka Turkin Balikesiriin oli monella tavalla haasteellinen. Kilpailupäivinä lämpötila hipoi 40 astetta, joka siihen tottumattomalle oli jo koettelemus sinänsä. Supersprinttikisassa matkat olivat kuitenkin siedettävät; uinti 270 metriä, pyöräily 8 kilometriä ja juoksu 1,7 kilometriä.

M23-sarjassa kilpaillut Veikka Sarén jäi perjantain semifinaalin uintiosuudella sen verran kärjestä, että ei päässyt pyöräilyosuudella aivan kärkiryhmän vauhtiin. Matkalla kärkiryhmän tavoittaminen ei myöskään enää onnistunut eikä juoksuosuuskaan riittävästi parantanut sijoitusta, jotta paikka A-finaaliin olisi tullut. Sarén oli omassa erässään 15., joka oikeutti B-finaaliin.

Lauantain finaalikisassa Sarén tunsi kroppansa olevan perjantaita paremmassa kunnossa ja hän lähti toiveikkaana taistelemaan hyvästä sijoituksesta.

– Valitettavasti pyöräilyosuuden ensimmäisellä kierroksella israelilainen kaatui mutkassa edessäni ja törmäsin hänen pyöräänsä kaatuen siihen. Tähän kisani keskeytyi, kun pyörän kahva meni rikki, mutta onneksi mies säilyi kunnossa ilman suurempia naarmuja, harmitteli Sarén.

– Kisat olivat pieni pettymys, mutta pari kansainvälistä starttia sain ja paljon kokemusta kovassa lämmössä kisaamisesta.

Sarénin seuraava triathlonkilpailu ovat vajaan neljän viikon kuluttua syyskuun alussa Tanskassa pidettävät Pohjoismaiden mestaruuskilpailut.