Ässäkisa päättää Somuran kauden

0
Someron UA:n Pasi Piekkala ajoi luokkavoittoon Kokemäen jokamieskisoissa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Perinteikäs, Someron Urheiluautoilijoiden järjestämänä jo 38. kerran ajettava Ässä JM -jokamiesluokan kilpailutapahtuma päättää moottorirata Somuran kilpailukauden tulevana sunnuntaina.

Tällä kertaa ässälähtöjä nähdään vain neljässä luokassa, eli yleisen luokan lisäksi nuorten, naisten sekä etuveto-/kardaaniluokissa. Tapahtumaan oli määräaikaan mennessä ilmoittautunut runsaat puolitoistasataa osanottajaa.

Yleisessä luokassa kilpailijamäärä näyttää jäävän selvästi alle kahdeksankymmenen, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, ettei läpi kauden Somuralla jatkuneen Somurakupin kokonaiskilpailun voitosta saada enää kilpailua aikaiseksi. Someron UA:n Miikka Tamminen on kisan johdossa 62 pisteellä, eli 23 pisteen etumatkalla Lounais-Hämeen UA:n Tero Hakaseen nähden.

Alle 80 osanottajan kilpailuista voittaja kuittaa 22 pistettä, joten tämän hetkisin näkymin edes voitto ei riittäisi teoriassakaan nostamaan Hakasta Tammisen edelle. Kokonaiskisan muista kärkisijoista käydään kuitenkin vielä kovaa kamppailua ainakin Hakasen (39 pistettä), SomUA:n Jere Piekkalan (33) ja Mynämäen UA:n Miska Lännistön (30) kesken.

Sunnuntaina voitontahtoa löytynee silti kaikilta osanottajilta, jo Kuppimestaruutensa varmistanutta Tammista myöten, sen verran arvokkaita palkintoja on luvassa kaikkien luokkien parhaimmistolle.

Piekkalat vauhdissa Kokemäellä

Muilla radoilla hiljattain käydyissä jokamiesluokan kisoissa erityisen hienoja suorituksia somerolaisseuran edustajilta nähtiin Kokemäellä ajetussa Lounais-Hämeen UA JM -kilpailussa.

Pasi Piekkala voitti 24 osanottajan voimin ajetun pappaluokan kilpailun, Jere Piekkala saavutti yleisessä luokassa (84 osanottajaa) kakkossijan ja tuuppareissa (54 osanottajaa) hän oli yhdeksäs. Etuveto-/kardaaneissa Aki Koivu oli neljäs (53 osanottajaa) ja naisten luokan 25 kuskin kisassa Elina Virtanen nappasi yhdeksännen ja Siiri-Emmiina Laapotti kahdennentoista sijan.