Ässät karkasi SoPan junioreilta

0
Porin patapaidat pitivät jääkiekkokauden sarja-avauksessa SoPan puolustuksen ja maalivahdin kiireisinä. Kuvassa kotijoukkueen maalia varjelevat lähimpinä maalivahti Luka Kallonen ja puolustaja Alisa Uusitalo. Sopalaisista tilanteessa ovat mukana myös Launo Leikkilä ja Mikael Jussila.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon jääkiekkojuniorit aloittivat pelikautensa U13-ikäluokan Länsirannikon AA-sarjassa kotiottelulla Porin Ässät/Red -yhdistelmää vastaan.

Ässät iski pelin avausmaalin, mutta SoPa nousi jo minuutin kuluttua tasoihin. Kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa, jonka se hyödynsi napakasti kolmessatoista sekunnissa. Launo Leikkilä ja Miso Helenius pohjustivat maalipaikan Viljami Lehtoselle, joka säntäsi kärppänä maalivahdista ponnahtaneeseen irtokiekkoon ja laukoi sen maaliin.

Ensimmäisen viidentoista minuutin mittaisen erän SoPa pysyi vielä mukavasti porilaisten kyydissä, kiitos hienoja torjuntoja tehneen maalivahti Luka Kallosen ja tarkasti omaa puolustusaluetta luutineen pakkinelikon Leikkilän, Mikael Jussilan, Alisa Uusitalon ja Lari Kallosen. Myös hyökkääjät jaksoivat alkupelissä osallistua aktiivisesti puolustussuunnan pelaamiseen.

Toisen erän loppupuolella Ässät värkkäsi kolme maalia viidessä minuutissa, ratkaisten käytännössä pelin edukseen. Kolmannen erän jälkeen tulokseksi muotoutui porilaisten 8–1 (1-1, 4-0, 3-0) vierasvoitto.

Alle 13-vuotiaiden kahden A:n lohko numero 6:n alkusarjassa on mukana kolmetoista joukkuetta, jotka pelaavat kahden ja puolen kuukauden aikana yksinkertaisen sarjan (12 ottelua/joukkue). SoPan osalta pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina Raumalla, missä ottelua isännöi Lukko/Capitals. Kahden seuraavan viikonlopun ohjelmassa ovat kotipelit Panelian Raikasta sekä Tarvasjoen Urheilijat/Blue -yhdistelmää vastaan.

SoPa/Musta -nimikkeellä pelaava joukkue koostuu pääosin vuonna 2011 syntyneistä pelaajista. Kokoonpanossa olivat kauden kotiavauksessa mukana maalivahti Luka Kallonen sekä kenttäpelaajat Teemu Aaltonen, Elias Paju, Eelis Tapio, Mikael Jussila, Viljami Ruohonen, Launo Leikkilä, Alisa Uusitalo, Miso Helenius, Viljami Lehtonen, Lari Kallonen, Kris Vabrit ja Akseli Kaukonen.