Bushi takaisin SoVo-miehistöön

0
Viime kaudella kahden eri vierasjoukkueen mukana Somerolla piipahtanut Mergim Bushi (vas.) on taas palannut muiden muassa Antti Korhosen ja Nevzat Mustafan seuraksi somerolaiseen liigamiehistöön.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Vuosikausia Someron Voima Futsalia liigatasolla edustanut Mergim Bushi tekee yhden kiertolaiskauden jälkeen paluun somerolaismiehistöön. Uutena pelaajana SoVon riveihin liittyy kosovolainen Lirim Myrtaj.

Bushi, 30, lukeutui pitkään SoVon tehokkaimpiin runkopelaajiin, kunnes siirtyi viime syksynä edustamaan Futsal-Liigassa pelaavaa Tornion Palloveikkoja. Loppukaudella Bushi teki vielä uuden peliliikkeen liigan sisällä, siirtyessään Palloveikoista espoolaiseen Golden Futsal Teamiin.

– ”Gimi” on meille ennestään tuttu, kokenut ja ratkaisuvoimainen pelaaja. Hän on meille oivallinen apu varsinkin tässä tilanteessa, kun kaksi edellisten kausien tehopelaajaa (Arber Istrefi ja Gezim Voca) ovat pois kokoonpanosta, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen sanoo.

Suomalaistunut Bushi on alun perin kotoisin Kosovosta, mistä on hiljattain työn perässä siirtynyt tänne 23-vuotias Lirim Myrtaj.

– Hän oli meillä elokuussa try-out -jaksolla ja teki vahvan vaikutuksen sähäkkyydellään ja liikkuvuudellaan. Myrtaj lukeutuu näihin uuden sukupolven futsal-pelaajiin, joka on kotimaassaan erikoistunut nimenomaan futsaliin, eikä ole pelannut sen rinnalla jalkapalloa käytännössä ollenkaan, Ihalainen tietää.

Tuoreimpien sopimusten myötä SoVo Futsalilla on koossa kolmen maalivahdin ja kahdentoista kenttäpelaajan vahvuinen pelaajarunko.

– Parin pelaajan kanssa olemme vielä neuvotteluyhteyksissä, mutta jo nykyisellään sopimustilanteemme näyttää liigaa ajatellen hyvältä, manageri myhäilee.

Näillä näkymin SoVo ei pelaa ennen liigakauden alkua yhtään harjoitusottelua, vaan kausi potkaistaan somerolaisjoukkueen osalta käyntiin Futsal-Liigan avauskierroksella 23. päivänä kuluvaa kuuta Turussa.