Eino Nurmisto ehdolla Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi

0
Eino Nurmisto

Vuoden Positiivisin Suomalainen 2023 äänestyskilpailu on parhaillaan käynnissä. Mukana 7 ehdokkaan joukossa on Somerolta kotoisin oleva somepersoona Eino Nurmisto.

– Olin kieltämättä hämmentynyt Positiivarien ottaessa yhteyttä, että minun toivottaisi lähtevän ehdokkaaksi: minullahan on somessa koko ajan sairautta ja kurjuutta ja ränttiä. Mutta ehkä se ei sitten näykään ulospäin niin, vaan kaikessa kurjuudessa ja vaikeuksissakin säilyy kyky mennä eteenpäin ja luoda asioita, kommentoi Nurmisto valintaansa Facebook-postauksessaan.

– Ja siis kaikesta huolimatta saan paljon kiitosta siitä miten piristän, tuen, ilahdutan ja nauratan. Tosi usein saan myös viestejä, että minut on bongattu kadulta ja olen näyttänyt iloiselta ja positiiviselta, joku kertoi ihan saaneensa positiivisia energioita minuun törmäämisestäni. Hauskinta itselleni oli, että siitä hetkestä pystyin yksilöimään omat henkilökohtaiset ajatukseni ja tuntemukseni, eivätkä ne olleet kyllä mitenkään positiivisia.

– Mutta ehkä minuun tiivistyykin sellainen uudenlainen, tasaisempi positiivisuus: että ei tarvitse toksisella tavalla kaiken aikaa olla ilon ja naurun lähde, vaan myös heikommat hetket saa näkyä ja silti voi olla jokin positiivisuuden vire, oli se sitten muhkea aamiainen tai hauskat aurinkolasit.

Positiivisuus-kisan muut ehdokkaat ovat näyttelijä Eija Vilpas, juontaja Ella Kanninen, onnellisuustutkija Frank Martela, jalkapalloerotuomari Lina Lehtovaara, tubettajat MolyBros (Ibrahim ”Iba” Manza ja Abdirahman Keinaan) sekä artisti Jannika B.

Järjestyksessään 31. Vuoden Positiivisin Suomalainen julkistetaan Nenäpäivä-kampanjan startissa lokakuussa.

Valinta tehdään maksullisella puhelin- ja verkkoäänestyksellä (positiivarit.fi/vuoden-positiivisin-suoma lainen/).

Suosikkiaan voi äänestää syyskuun ajan.

Yleisöäänestyksen myötä kertyneet tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle, joka tekee töitä maailman lasten paremman tulevaisuuden puolesta.

Eino Nurmisto asuu nykyään Helsingissä. Häntä työllistävät monenlaiset kirjallisuuteen, valokuvaamiseen ja somemaailmaan liittyvät työt. Esimerkiksi huomenna häneltä julkaistaan kirja Vuoden nuori taiteilija.

Nurmiston esikoisromaani kuvaa yhtä helteistä kesää, jolloin kaikki muuttuu kertojan elämässä. Samalla se kertoo, miltä tuntuu kasvaa erilaisena pikkupaikkakunnalla ja etsiä omaa paikkaansa isossa maailmassa.

Vuonna 2020 Lastenkirjainstituutti jakoi Nurmistolle Punni-palkinnon teoksesta Homopojan opas (Nemo 2019). Palkinnon arvo oli 4 000 euroa.

Palkintoraadin mukaan se oli rohkea avaus tietokirjallisuuteen ja toi kuuluviin äänet, jotka on aiemmin jätetty alaviitteeksi. Kirjassa pohditaan seksuaalikasvatuskirjojen perinteisiä teemoja homomiehen ja -pojan näkökulmasta.