Kiinnostaako yrittäminen?

0
Hannu Stolt.

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

– Kyllä yrittäminenkin kieltämättä mielessä kävi silloin kun työelämässä olin, mutta muita hommia oli ihan riittävästi, että se jäi ehkä sen vuoksi toteutumatta. Toisaalta yrittäminen vaatii omanlaisensa luonteen ja itse en koe olevani sen luontoinen, että yrittäjäksi olisin lähtenyt, toteaa Hannu Stolt.

Aune Tetri.

– Tavallaan olen yrittäjänä ollut, kun pitkän työurani oli maanviljelijänä ensin Pusulassa ja myöhemmin Somerolla. Nyt jo eläkkeellä, mutta nuorena 23-vuotiaana maanviljelyn aloittaneena täytyy sanoa, että silloin ainakin yrittäminen Somerolla oli ihan mukavaa ja kaikki toimi hyvin eikä mistään ollut puutetta, kertoo Aune Tetri.

Markku Vilkman.

– Minulla on yritystaustaa rakennus- ja metallialalta. Olen kokenut yrittäjänä 90-luvun taitteen pahan lama-ajan. Voin sanoa, että siitä selviäminen oli enemmän kuin haastavaa. Juuri ja juuri sain itseni työllistettyä, mutta palkollisia en voinut pitää. Nythän rakennusalalla on hieman samanlaista taantumaa, muistelee Markku Vilkman.

Eija Savolainen.

– Olen toiminut yrittäjänä lasten- ja kotihoidon alalla. Nyt se on taakse jäänyttä elämää. Yrittäjänä toimiminen oli työntäyteistä aikaa. Töitä olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta lopulta rahkeet eivät enää riittäneet ja pakko oli lopettaa. Hieman hirvittää, aikovatko ajaa alas tuon meidän terveyskeskuksen, miettii Eija Savolainen.