Kirje sähkönsiirtäjälle

0

Herra Caruna Oy:n toimitusjohtaja, rohkenen lähestyä Teitä näin kirjeitse.

Kohta kärkeen haluan kiittää Teitä sähköstä, jota ihan kolmessa vuorossa olette meille nurkumatta ja vaivojanne säästämättä rahdanneet. Niin, että vaikka ihan keskellä yötä, jos olemme laittaneet töpselin seinään, niin kas, virtaahan sieltä on tullut.

Mutta onko Teiltä kukaan kysynyt, mitä Teille kuuluu ja kuinka jaksatte. Ei, kiittämättömyys on maailman palkka. Mutta annapas olla, jos virtaa ei tulisi ja televisiota joutuisi katsomaan kynttilän valossa, niin kyllä heti oltaisiin julmasti moittimassa, vaikka yhtiönne olisi, miten parastaan yrittänyt uhrautuen ja omista eduistaankin jalosti tinkien. Sellaista se on.

Omalta osaltani olen ollut huolissani voinnistanne ja jaksamisestanne. Niinpä olen käärinyt hihani ja pyrkinyt kantamaan korteni kekoon vähentääkseni taakkaanne. Kesälläkin vakituisessa asunnossa olivat käytössä lähinnä vain jääkaappi ja pakastin. Mökilläkin käytimme sähköä varsin säästeliäästi kuormitusta vähentääksemme niin, että ehtisitte siellä Carunassa uurastuksen lomassa edes hieman pitää vapaatakin ja käväistä vaikka uimassa virran kuljettamisen lomassa. Toivon mukaan olette tämän huomioineetkin ja se on tuonut helpotusta arkeenne.

Asioista aina hyvin perillä olevana varmasti jo tiedättekin, mutta haluan tässä vielä tuoda esiin ilosanoman neljän uunituoreen tuulimyllyn muodossa. Pirttini ikkunasta näen, kuinka ne Palman kallioilla kohoavat uljaina korkeuksiin jauhaen nyt energiaa meidän paikallisten asukkaitten tarpeisiin. Ja mikä parasta, sähkö voidaan jatkossa rahdata meille lähisiirtona ja vielä alamäkeen. Miltäs tämä kuulostaa? Ettei vain vedä hieman suupieliänne hymyyn?

Kyllä te siellä Carunassa olette melko sutkeja ja vekkuleita, mutta ette te minua hämää. Minä kyllä tiedän, mitä Teillä on mielessänne. Hieman aluksi vain viivyttelette ja sitten joulun alla kerta kaikkiaan yllätätte meidät somerolaiset kirjeitse. Mitä ilmeisimmin kirje alkaa näin: ”Parahin asiakkaamme, sähkön tuotannossa tapahtuneitten paikallisten muutosten johdosta ilmoitamme kunnioittaen, että sähkön siirrosta perimämme palkkio tulee joulukuun alusta lukien laskemaan 35 prosenttia. Raportoimme tilanteesta kuukausittain. Suurella todennäköisyydellä odotettavissa on vielä lisäalennuksia. Saanemme toivottaa Teille Valoisaa Joulua ja Johdonmukaista Uutta Vuotta…..”

Älkää huoliko. En kerro tästä kellekään etukäteen. Jääköön se meidän keskeiseksi salaisuudeksi. Suorastaan pikkuisen kihelmöivissä tunteissa jään odottamaan tulevaa tiedotustanne. Saanen toivottaa Teille virtaisaa syksyä.

Olen muuten tulevan tiedotteenne innoittamana yön pimeinä tunteina kehitellyt yrityksellenne seuraavanlaista mainoslausetta: ”Ketään ei näe tulevaisuuttaan karuna ja halvalla paistuu peruna, kun sähkön siirrosta vastaa Caruna.” Mainoslause on vapaasti käytettävissänne.

Kunnioittaen:

pitkäaikainen asiakkaanne Pekka Alitalo