Koronan jälkeen ei noustu enää lentoon – Annen Kukan ja Kodin toiminta päättyy

0
Anne Laaksonen suuntaa kohti uutta. Kukat säilyvät jatkossakin hänen leipätyönään, vaikka oma yritys jää. Yritteliäisyys jatkuu työntekijänä kukkakaupassa Halikossa.

Annen Kukka ja Kodin yrittäjä Anne Laaksonen on päättänyt lopettaa oman yrityksensä Somerolla. Hän menee työntekijäksi Sinun Kukkaan Halikon Prismaan. Siellä Laaksosen työt alkavat 2. lokakuuta.

Laaksonen sanoo yritystoiminnan lopettamisen olevan monen vuoden pohdinnan tulos.

– Olen miettinyt sitä koronavuosista asti. Korona muokkasi tätä kukka-alaa, eikä ole palattu koronaa edeltävään aikaan.

Hän ottaa esimerkin hautajaisista. Siunaustilaisuuksissa haudalle ei viedä enää kukkavihkoja. Valtaosalla saattoväellä on yksi kukka per henkilö.

– Näin ollen myynti on vähentynyt, eikä minun vaan ole enää kannattavaa pitää kukkakauppaa.

Lopettamispäätös oli pitkän harkinnan tulos.

– Missään nimessä se ei ollut helppo päätös. Useampaan otteeseen ajattelin, että jos vielä hetken katselen. Kyllä tämä tästä varmaan alkaa taas vetää. Mutta ei se lähtenyt enää lentoon.

Sinun Kukassa Laaksonen tekee vastaavia töitä kuin omassakin yrityksessään, mutta hänellä ei ole enää niin monta lankaa käsissä kuin yrittäjänä.

– Nyt pääsen ideoimaan työntekijänä. Saan tehdä tätä ihanaa luovaa alaa, josta pidän. Teen sidontatöitä, mutta työskentelen myös muilla osastoilla Prismassa.

Anne Laaksonen ehti olla vajaa 10 vuotta kukkakauppiaana Somerolla. Hän ryhtyi yrittäjäksi lokakuussa 2013.

– Minun tulee ikävä ihania asiakkaitani. Olen ollut heidän elämässään mukana niin ilossa kuin surussa. Kiitos kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille vuosista. Moikataan, kun tavataan, toivottelee Rekijoella asuva Laaksonen.