Koululaisten määrä romahtaa

0

Kaupunginhallitus päätti 2018 yksimielisesti, että Somerolla tehdään oppimisympäristöselvitys, joka sisältää myös uuden kouluverkkoselvityksen.

Selvityksiä on odotettu valtuustoa myöten, mutta yhä edelleen ne viipyvät. Nyt odotellessa on tuotu julkisuuteen kaikkia Suomen kuntia koskeva ennuste väestönkehityksestä. Selvityksen teki aluekehityksen konsulttitoimisto MDI.

Koko Suomen tasolla peruskoululaisten määrä romahtaa vuoteen 2030 mennessä 82 000:lla. Somerolla peruskoululaisten määrä vähenee ennusteessa vuosikymmenen loppuun mennessä 21–30 prosenttia. Se tarkoittaa nykyisten 826 oppilaan vähenemistä 173–248:lla. Peruskoululaisia olisi Somerolla noin 600 jo vuonna 2030.

Ekaluokkalaisia aloitti nyt 67. Jo kahden vuoden päästä määrä alkaa nykyisen syntyvyyden mukaisesti kymmenluvuilla 40–50.

Linjauksia muutosten suhteen tulee Somerolla tehdä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän