Lahden terrorismitutkinta linkittyy Somerolle

0
Mosing-Nagant sotilaskivääri.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa puidaan tapausta, jossa kolmea suomalaismiestä syytetään terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä rikoksista ja yhtä somerolaista miestä ampuma-aserikoksesta.

Poliisi epäilee kolmikon muodostaneen radikalisoituneen, maahanmuuttoa vastustavan äärioikeistolaisen ryhmittymän, joka olisi myös valmistautunut tekemään terrorismirikoksia.

Somerolta kotoisin oleva neljäs syytettynä oleva 66-vuotias mies on syyttäjän mukaan viime vuoden aikana myynyt kolmikolle ampuma-aselain vastaisesti toimintakunnossa olevan Mosing Nagant -sotilaskiväärin sekä siihen patruunoita.

Tämän lisäksi poliisin tekemässä kotietsinnässä somerolaismieheltä löytyi ampuma-aselain vastaisesti toimintakuntoinen Browning-pistooli, useita lippaita ja patruunoita sekä luvanvarainen kaasupistooli. Molemmat aseet ovat luvanvaraisia, mutta mies väitti unohtaneensa niiden luvittamisen.

Poliisin tutkimusten mukaan asekaupoista mies oli keskustellut ostajien kanssa Telegram-viestisovelluksessa. Oikeudessa hän kiisti myyneensä kolmikolle aseita tai patruunoita ja väittää rahaliikenteen heidän välillään olleen velan maksuun liittyvää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän