Lummetien tilat valmiit kuukauden päästä

0
Kankaan kudonta siirtyy Lummetielle. Kudontaluokassa on paritkymmenet kangaspuut, joita opiston rehtori Merja Sillanpää ja suunnittelijaopetta Anne Turkulainen purkivat kuljetuspakkauksistaan runsas kuukausi sitten. Tämän lisäksi opisto saa opetustilan, joka on yhteinen nuorisopuolen kanssa.

Teksti Timo Kalenius

Lukion väistötila SoLu myytiin ja purku on käynnissä. Uusiin korvaaviin tiloihin Lummetiellä ei olla vielä päästy muuttamaan. Tilan muutostyöt ovat kesken. Sinne muuttoa odottavat ainakin nuorisotoimi, starttipaja ja Somero-opiston kudontapiiri.

Tekninen lautakunta valitsi neljästä tarjolla olleesta kohteesta uudeksi korvaavaksi tilaksi Lummetie 7:n osoitteessa sijaitsevan 500 neliön vanhan Munakunnan tilan. Siitä tehtiin toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus sen nykyisen omistajan Matti Kakon kanssa.

Tilan käyttöönoton vaatimia muutostöitä niin sisustan kuin ilmastoinninkin suhteen on tehty jo jonkin aikaa. Niistä osan on omistaja luvannut tehdä. Valmista pitäisi olla noin kuukauden päästä.

– Saamani tiedon mukaan neljä viikkoa vielä kestää ennen kuin nuorisotoimi pääsee siirtymään uusiin tiloihin. Olemme tässä tilojen valmistumista odottaessa järjestäneet niin sanottua pop up -toimintaa ja hyödyntäneet kaupungin muita tiloja kuten uimahallia, seurakuntakeskusta ja kaupungintaloa, kertoo vapaa-aikapäällikkö Mira Teräväinen.

 

– Starttipaja on toiminut tämän väliajan ihan normaalisti eri vaihtuvissa tiloissa kuten partiokololla ja Kiiruun talolla. Jopa ohjaajien kotona on kokkailtu eli toimintaan ei ole tullut sen suurempaa taukoa, sanoo starttipajan ohjaaja Mari Vasama.

 

– Opiston kudontapiirin toiminta on ollut toistaiseksi seis, koska oletimme, että kun kasaamme kangaspuut uuteen tilaan, niin voimme jatkaa toimintaa, mutta näin se sitten ei kuitenkaan mennyt. Olemme suunnitelleet aloituksen viikolle 43, jolloin tietojeni mukaan tila olisi käyttökunnossa, kertoo Somero-opiston suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen.