Mikke Lindström SM-kakkoseksi ja MM-joukkuekilpailuun

0
Forssan Moottorikerhoa edustavat SM-mitalistit Miska Laine (vas.) ja Mikke Lindström.

Motocrossliigan MX65-luokassa saatiin ratkottua Suomen mestaruudet. Liigaa ovat ajaneet Somerolta Mikke Lindström ja Eeli Kuisma.

MX65-luokassa viimeisessä osakilpailussa Forssan Moottoriseuran Miska Laineella oli turvallisen tuntuinen pistejohto, joten riskejä ei tarvinnut ottaa. Kuopion Moottorikerhon Leo Huuskonen ja Forssan Moottoriseuraa edustava somerolainen Mikke Lindström sen sijaan väänsivät tiukasti liigahopeasta eron ollessa vain neljä pistettä.

Mikke Lindströmin tyylinäyte.

Avauserässä Roope Pulkkinen nousi heti kärkeen, eikä paikastaan luopunut, vaan ajoi erän voittoon. Lindström ehti maaliin toisena ja erän kolmas oli Huuskonen. Miska Laine tiesi tilanteen ja ajoi riskejä vältellen maaliin viidentenä. Tämä riitti varmistamaan hänelle liigan mestaruuden jo ensimmäisessä erässä.

Lindström kavensi Pulkkisen etumatkaa kahdella pisteellä, joten hopean ja pronssin kohtalo jäi toiseen erään.

Toisessa erässä Pulkkinen, Huuskonen ja Lindström kävivät tiukkaa kisaa voitosta. Neljännellä kierroksella Lindström ohitti molemmat ja sai puristettua pienen eron kilpakumppaneihinsa. Järjestys ei enää tämän jälkeen vaihtunut.

Päivän voittaja oli Mikke Lindström ja se nosti hänet liigan hopealle. Päivän kakkonen oli Pulkkinen ja kolmonen Huuskonen, joka sai kaulaansa myös liigan pronssimitalin.

Somerolta kisaamassa ollut Eeli Kuisma ajoi B-finaalissa kuudenneksi.

Osakilpailuja ajettiin yhteensä 11 kauden aikana ja MX65-luokkaan osallistui kaikkiaan 94 kuljettajaa.

Somerolainen Eeli Kuisma ajoi B-finaalissa kuudenneksi.

MX-liigan loppupisteet: 1) Miska Laine 426, 2) Mikke Lindström 393 , 3) Leo Huuskonen 390 pistettä.

Kilpailukausi jatkuu vielä Vantaalla 23.9. SM-Kerhojoukkuekilpailulla, jossa ajetaan kolmen kuljettajan joukkueilla.

Forssan Moottoriseuralta on lähdössä kisaan vahva 65cc joukkue: Miska Laine, Mikke Lindström ja Eetu Laukkanen.

Kausi huipentuu vielä kansainväliseen kilpailuun, kun Lindström valittiin edustamaan Suomea Motocrossin juniorien MM-joukkuekilpailuun Coupe de I`Aveniriin Belgiaan 30.9–1.10. yhdessä Laineen ja Huuskosen kanssa.