Nälkäpäiväkeräys käynnistyy tällä viikolla

0
Nälkäpäivä on kaikenikäisten yhteinen juttu.

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivänä kerätään varoja järjestön katastrofirahastoon. Nälkäpäivän lipaskeräys järjestetään 28.–30.9. Digikeräys jatkuu lokakuun loppuun saakka.

Mikäli haluaa auttaa kerääjänä, voi Somerolla ilmoittautua Essi Torkkomäki-Ryhdälle, joka toimii paikallisen keräyksen yhteyshenkilönä.

– Et tarvitse aiempaa kokemusta ja voit kerätä juuri sen ajan kuin haluat. Saat meiltä keräysliivin ja -lippaan sekä tarvitsemasi perehdytyksen keräämiseen, ohjeistaa Torkkomäki-Ryhtä, jonka tavoittaa numerosta 0400537850.

Nälkäpäivä-keräyksen avulla Punainen Risti voi auttaa esimerkiksi tulipalojen uhreja kaikkialla Suomessa tai lähettää apua maailmalla tapahtuvaan kriisiin. Katastrofirahasto mahdollistaa Punaisen Ristin nopean avun silloin kun sitä tarvitaan.

Vuoden 2022 aikana Punainen Risti on ollut mukana auttamassa yhteensä 13 äkillisessä onnettomuustapahtumassa Varsinais-Suomen piirin alueella. Kotimaan apu on sekä aineellista apua että henkistä tukea, jota voidaan antaa silloin, kun henkilöä kohtaa äkillinen onnettomuustilanne, esimerkiksi tulipalo.

– Monet eivät tiedä, että Punaisen Ristin katastrofirahaston varoja käytetään myös kotimaassa. Esimerkiksi viime vuonna Varsinais-Suomen piirin alueella näitä varoja käytettiin kotimaan apuun noin 10 000 euroa. Viime vuonna Varsinais-Suomen piirin alueella kerättiin Nälkäpäivänä 83 600. Uskon että ihmiset haluavat tänäkin vuonna auttaa apua tarvitsevia, toteaa järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki SPR Varsinais-Suomen piiristä.