Niko Puotsaarelle enduron SM-kultaa

0
Niko Puotsaaren tyylinäyte Konnevedellä.

Teksti Timo Kalenius

Enduron SM-sarja päättyi viikonloppuna Mikkelin Moottorikerhon Otavan maastoissa järjestämään kilpailuun. Kisa oli pitkä ja lisäksi vielä perinteistä suomienduroa, joka ei aivan kaikkia kuljettajia miellyttänyt. Myös aikataulu oli paikoin melkoisen tiukka, josta kertoo myös se, että vain yksi kuljettaja selvisi päivästä ilman AT-pisteitä.

U20-luokassa Suomen mestaruus oli kahden kauppaa, kun Niko Puotsaari ja Albert Juhola starttasivat kisaan vain pisteen erolla. Puotsaari teki homman selväksi heti ensimmäisestä maastokokeesta lähtien. Salon Moottorikerhoa (SaMK) edustava Niko Puotsaari oli nopein jokaisella maastokokeella ja otti näin tyylillä päivän voiton ja lisäksi Suomen mestaruuden.

– Kokonaisuutena hyvä päivä minulta ja en juurikaan jännittänyt kisaa etukäteen. Ajo lähtikin alusta asti kulkemaan hyvin ja vaikeatkin pätkät sopivat hyvin itselle eikä tullut isoja virheitä tai kaatumisia, kertoo somerolainen Niko Puotsaari.

– U20-luokasta tuli reilu voitto ja sen myötä mestaruus. Yleisestä luokasta kolmas sija eli paras tulos SM-kisoissa ja E1-luokasta SM- pronssia. Kausi on ollut todella nousujohteinen, joten lopputulokseen voi olla tyytyväinen, miettii Puotsaari.

– Kalusto on toiminut myös virheettömästi ja siitä iso kiitos tiimille, huollolle ja yhteistyökumppaneille, kiittää tyytyväinen Puotsaari.

Niko Puotsaari, 20 , on harrastanut enduroa pienestä pitäen, mutta tavoitteellisemmin 16-vuotiaasta asti. Nyt saavutettu SM-kulta ei ollut ensimmäinen, vaan myös viime vuonna samassa sarjassa tuli mestaruus.

Ensikaudella on edessä siirtyminen aikuisten sarjaan ja samalla vaihtuu pyörä 125-kuutioisesta 300-kuutioiseen.