Paimennuksen MM-kisoissa somerolaisväriä

0
Kari Kotikoski ja Glencar Bruce MM-kisoissa.

Pohjois-Irlannin Dromoressa Gill Hall Estate-tilalla kisattiin viime viikonloppuna lammaspaimennuksen MM-kisat. Suomen maajoukkue sijoittui joukkuekilpailun kahdeksanneksi. Tiimissä kisasi myös somerolainen Kari Kotikoski bordercollie Glencar Brucen kanssa.

Erittäin vaativissa olosuhteissa ja haastavilla Blackface-rotuisilla uuhilla Suomen joukkue teki erinomaista jälkeä saaden radat lävitse. Tällä kertaa suomalaiset eivät edenneet karsintoja pidemmälle. 240 koirakon ja 30 maajoukkueen joukossa he pystyivät tasaisen hyviin ratoihin ja ehjiin suorituksiin.

Kukin joukkueen jäsen on panostanut suurkilpailuihin sekä henkisesti että taloudellisesti. MM-kisamatka on ollut heille kaikille suuri ponnistus, josta saa varmasti voimaa tulevaan tekemiseen. Osa myös vietti Britteinsaarilla pitemmän aikaa sekä etukäteistreenaamisen että kilpailun merkeissä.

Lammaspaimennuksen MM-kilpailut mitellään joka kolmas vuosi.