Puhutaan toisistamme positiiviseen sävyyn

0
Parturi-kampaaja Heidi Mäkinen nauttii työstään ja yrittämisestä Somerolla. - Täällä paljon erilaista osaamista. Somero on oikeasti vireä kylä.

Vuoden 2023 nuori yrittäjä Heidi Mäkinen

Someron Yrittäjät valitsi Hegen Salongin Heidi Mäkisen vuoden 2023 nuoreksi yrittäjäksi. Hän sai tunnustuksen yrittäjänpäivän tilaisuudessa Kiiruun koululla.

– Oman firmansa ja toimialansa hoitamisen ja kehittämisen lisäksi hän on aktiivinen yrittäjäyhdistyksessä. Hän on innostunut kehittämään koko kylän elinvoimaa. Elinvoimainen kaupunki on meidän kaikkien etu, perustelee Someron Yrittäjien puheenjohtaja Sari Majuri Mäkisen valintaa.

Heidi Mäkisestä Somero on poikkeuksellisen vireä ja eteenpäin janoava paikkakunta.

– Asennetta ja rautaisia ammattilaisia löytyy. Meillä on osaamista, tietotaitoa ja tahtotilaa touhuta kotikylän puolesta. Meitä kaikkia tarvitaan: niin isoja, pieniä kuin siltä väliltä olevia yrityksiä. Puhutaan positiiviseen sävyyn toisistamme, yrityksistämme. Sehän on asennekysymys, miten elämän ottaa vastaan. Iloitaan, kun on sen aika. Riemu saa näkyä, pulpahtelee Mäkinen kuin pirskahteleva kuohujuoma.

Heidi Mäkinen perusti toiminimen vapunaattona 2008. Hän valmistui samaisena keväänä parturi-kampaajaksi.

– Olen ehkä nyt vieläkin innostuneempi työstäni kuin silloin. Tästä työstä mää tykkään; puljata päivät pitkät kädet hiuksissa omassa salongissa. Olen etuoikeutettu, että saan tehdä työtä, josta nautin. Läiskiä väriä tukkaan. Vaihdoin juuri värisarjaa. Ihana oppia uutta. Näen silmissäni, millaisen lopputuloksen pitää olla. Kun se on valmis ja asiakas on tyytyväinen, niin se ilahduttaa, kertoo ”Hege”, jonka oma yritys Hegen Salonki avattiin 2017.

Juuri valmistuneita ja yrittäjiksi ryhtyviä hän kannustaa uskomaan unelmiinsa ja tulevaisuuteen.

– Mutta jäitä hattuun: Ei saa olla liian hätäinen. Töitä on tehtävä, mutta on muistettava elää muutakin elämää.

34-vuotiaalla Heidi Mäkiselle erityisen tärkeitä ovat aviomies ja kolme poikaa, Rene, 9 vuotta, Kusti, 7, ja Perttu, 2 vuotta.

– Olen kolmen pienen pojan äiti. Haluan antaa heille aikaani, ja järjestellä asiat niin, että se luontuu. Yrittäjyys mahdollistaa sen, että voin olla lasten kanssa, silloin kuin he sitä tarvitsevat. Voin itse järjestellä aikataulut. Aikatauluttamista ja järjestelyä se kyllä vaatii.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän