Rakennusalan taantuma ei näy Somerolla

0
K-Raudan kauppias Sami Koivisto.

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

– Paljon meidänkin asiakkaana olevia paikallisia rakennusalan yrittäjiä haastatellessani, ovat he kertoneet töitä olevan ihan hyvin. Meille taas kulupuolen nousu on aiheuttanut hieman ongelmia, mutta toisaalta tarvikkeiden ja puutavaran hinnat ovat laskeneet lähes koronaa edeltävälle tasolle, kertoo K-Raudan kauppias Sami Koivisto.

– Positiivisin mielin tässä mennään ja Somero on kuitenkin meidän päämarkkina-alue, vaikka jonkun verran myös kauemmaksikin kauppaa teemme. Asiakaspalveluun panostamme ja toivonkin, että mikäli somerolaisilla on toiveita, niin tulisivat niistä rohkeasti kertomaan, lisää Koivisto.

Jaatilan Rakennuksen Tuomo Lehtinen.

– Hyvin on töitä riittänyt ja osasta on jopa jouduttu kiireiden takia kieltäytymään. Pääasiassa meidän kohteet ovat Somerolla muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Työntekijöitä meillä on nyt viisi ja lisääkin olisin palkannut, mutta eipä niitä vain tahdo löytyä, vaikka TE-toimistoltakin kyselin, kertoo Jaatilan Rakennuksen omistaja Tuomo Lehtinen.

– Tarvikkeiden hinnat ovat tulleet hieman alas ja kun yleensä kohteista urakkasopimuksen teemme, olemme hinnoissa valmiita myös tinkimään, mutta myös toiseen suuntaa pitää olla mahdollisuus hintaa muuttaa, jotta homma yleensäkään kannattaa tehdä.

Rakennuspalvelu J.Tammisen Joni Tamminen.

– Taantuma ei meille ainakaan ole näkynyt, sillä töitä on ollut hyvin, vaikka välillä työt eivät jakaudukaan tasaisesti, vaan pienen hiljaisen kauden jälkeen saattaa tulla isokin rypäs tilauksia, kertoo Rakennuspalvelu J. Tammisen Joni Tamminen.

– Varmaan myös ihmiset seuraavat hintoja ja miettivät tarkemmin mitä ja milloin voidaan tehdä, kertoo Tamminen, joka työllistää itsensä lisäksi yhdeksän henkilöä.