Telksti Aulis Tiensuu

Sprinttimatkojen Pohjoismaiden triathlonmestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna Tanskan Fredericiassa. Miesten Elitti-sarjan kilpailussa Veikka Sarén oli parhaana suomalaisena kuudentena ajalla 56.38. Kilpailun voittanut Ruotsin Gabriel Sandör sai ajan 55.14. Toisena kisapäivänä kisatussa supersprintin sekaviestissä Sarén otti pronssia Suomen joukkueessa.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Sarén harmitteli sitä, että jäi uintiosuudella noin 15 sekuntia kärkiryhmästä eikä siten päässyt pyöräilyssä samaan porukkaan kärjen kanssa. Ensimmäisen kierroksen lopulla kärjen kiinniotto melkein onnistuikin, mutta takaa-ajo vaati veronsa ja lopussa eroa kärkeen syntyi yli minuutti. Koko joukon kolmanneksi nopeimpana Sarén ohitti juoksuosuudella useita kilpailijoita ja nousi PM-kisan kuudenneksi.

Viestikisassa Suomen joukkue Veikka Sarén, Kaisa Keränen, Max Walther ja Julia Kekkonen sai ajan 1.30.53, jolla voittaneesta Ruotsista vajaat kolme minuuttia ja hopeaa saaneesta Tanskasta runsaat kaksi minuuttia.

– Henkilökohtaisessa kisassa jouduin yksin vetämään uintiosuuden, kun kärki lähti vähän omalle reitilleen ja sen myötä pyöräilyssäkin kärki pääsi karkuun. Juoksu kulki kuitenkin hyvin, kertoi Veikka Sarén vähän kaksijakoisissa tunnelmissa.

– Hyvä kisa kuitenkin kaiken kaikkiaan, kun edellisestä kansainvälisestä kisasta oli jo aikaa parisen kuukautta. Vajaan kolmen viikon kuluttua olisi vielä 23-sarjan MM-kisat Espanjassa, jonne lähtö varmistunee lähiaikoina.