Teksti Juha Laakso

SB Someron alle 16-vuotiaiden poikien salibandyjoukkue saa alkaneella pelikaudella uusia suuntia sarjaturnauksiinsa. Ensimmäiset pelinsä P16-ikäluokan haastajasarjassa somerolaisjoukkue kävi pelaamassa Hattulan Parolassa.

Aiemmilla kausilla SB Somero on tottunut reissailemaan lähinnä Länsirannikon alueella, mutta nyt samassa lohkossa on mukana myös Sisä-Suomen alueen joukkueita. Avausturnauksessa SB otti mittaa ennestään tutuksi tulleesta Porin Karhut/White -joukkueesta sekä uudesta lohkokumppanista, Tampereen Iceheartsista.

Ensin vastaan asettui Karhut, jonka somerolaiset peittosivat maalein 8–3 (1-1, 2-0, 5-2). Lopulliset ratkaisut tapahtuivat päätöserän alussa, jolloin SB venytti 3–1 johtonsa 5–1:een.

”Jääsydämet” oli kovempi pala purtavaksi, mutta SB pystyi kuitenkin jatkamaan pisteputkeaan 6–6 (2-4, 4-1, 0-1) tasapelillä. Tamperelaiset karkasivat toisen erän alussa jo 5–2 johtoon, mutta SB nousi vielä saman erän aikana 6–5 johtoasemaan. Viimeiseksi jäänyt osuma, Iceheartsin tasoitusmaali, syntyi noin neljä minuuttia ennen pelin päättymistä.

Kahdesta ottelusta kolme pinnaa keränneiden SB Someron ja Iceheartsin ohella kuuden joukkueen lohkon kärkiryhmiin voi ounastella SB Lujaa, eli Pälkäneen Luja-Lukon joukkuetta. Se aloitti kautensa kahdella selkeällä voitolla. Edellä mainittujen joukkueiden lisäksi lohkossa pelaavat avausturnauksen järjestänyt hattulalainen Pekolan Isku sekä Salon Palloilijat.

SB Someron kokoonpanoksi sarjastarttiin oli nimetty kahden maalivahdin ja kahden kentällisen vahvuinen pelaajaryhmä. Maalivahdeista runsaammin pelivastuuta sai Juuso Lehto, mutta kauden avaustorjuntansa pääsi suorittamaan myös Lenni Heikkilä.

Kenttäpelaajista tehopistetilinsä avasivat Eetu Lehto (2+4), Veikka Koski (4+0), Joni Hätönen (4+0), Eemeli Nokka (1+3), Rene Mainio (2+0), Juuso Hätönen (1+1) ja Patrik Rantanen (0+2).

P16-haastajasarjan pelit jatkuvat lokakuun 14. päivänä Pälkäneellä pelattavalla turnauksella. SB Somero saa silloin vastaansa SalPan ja SB Lujan.

Jo kautensa avanneiden miesjoukkueen ja P16-sarjalaisten lisäksi SB Somerolla on alkaneella kaudella joukkueita P14-ikäluokan ylemmässä haastajasarjassa ja P11-ikäluokassa sekä ylemmän että alemman haastajasarjan tasolla.

Kotiturnauksen monitoimitaloon saa ensimmäisenä järjestettäväkseen P14-joukkue, joka isännöi Monarin kaukaloa lokakuun 8. päivänä.