Someron ”Mestarit” viihtyivät maaottelutunnelmassa

0
SoVon Mestarit, eli erityisjalkapallojoukkue maaottelumatkan tunnelmissa Turussa. Vasemmalla ohjaajista Mika Kokkinen.

Teksti Juha Laakso, kuva Raila Hakamäki

Someron Voiman jalkapallojaosto käynnisti viime talvena erityisjalkapallojoukkueen toiminnan. Ryhmän toiminta on suunnattu kaiken ikäisille, liikkumiseensa eri tavoin tukea tarvitseville jalkapallosta kiinnostuneille harrastajille.

Kevätkaudella lajin perustaitoja opeteltiin Joensuun koulun liikuntasalissa ja kevään tullen ryhmä aloitti viikoittaiset harjoituksensa viereisellä tekonurmikentällä.

Erityisryhmän ensimmäinen kesätoimintakausi on juuri päättymässä ja pian on taas aika siirtyä jatkamaan harrastusta sisätiloihin. Mukavasti sujuneen kesäkauden päätöstunnelmissa erityisryhmä ohjaajineen teki ensimmäisen yhteisen reissunsa kotikulmien ulkopuolelle, Turkuun.

Matkakohteena oli Kupittaan jalkapallostadion ja siellä pelattu naisten maaottelu Suomi vastaan Slovakia. Arvovaltaisten somerolaisvieraiden edessä Suomen maajoukkue ”Helmarit” venyi tietysti parhaimmilleen ja ilahdutti kannattajiaan 4–0 voitolla.

Jo menomatka Turkuun oli mielenkiintoinen, kun matkalaiset pääsivät osallistumaan ”jokainen arpa voittaa” -tyyppisiin arpajaisiin. Stadionilla ja sen lähiympäristössä riitti paljon lisää mielenkiinnon kohteita ja itse pelitapahtuman aikana tunnelma katsomossa nousi korkealle.

– Kun Helmarit siirtyi nopeasti johtoon, kannustus koveni entisestään, läpi sisä- ja ulkopelikausien ryhmän ohjaajana toiminut Mika Kokkinen pani merkille.

Kannustamisen ohessa SoVon ”Mestareiksi” tituleerattu joukkue keskusteli innokkaasti ottelutapahtumista ja iloitsi tietenkin myös suomalaisittain onnistuneesta pelistä sekä hienosta lopputuloksesta.

– Paluumatkalla useampi mukana ollut kertoi tarkkoja yksityiskohtia pelistä ja moni myös kyseli, että koska mennään uudestaan. Yksi matkan tarkoituksista olikin se, että jalkapallo pelinä tulisi tutummaksi, Kokkinen taustoitti.