Someron kaupungin pieneläinpäivystyspaikka on muuttunut. Päivystyksestä vastaa nyt Eläinsairaala Evidensia Vettori Raisiossa. Sopimus on voimassa ensi vuoden loppuun saakka.

Päivystyksen hoiti syyskuun alkuun saakka Lohjan eläinlääkintäpalvelut. Yritys sanoi irti sopimuksensa Varsinais-Suomen alueen pieneläinpäivystyksestä viime talvena.

Someron eläinlääkäripäivystys toimii Salon ympäristöterveydenhuollon valvontayksikön alla.

Varsinais-Suomen alueella on eriytetty pieneläin- ja hyötyeläinpäivystys.

Salon ja Someron alueella isoja tuotantoeläimiä koskeva hyötyeläinpäivystys toteutetaan yhdessä Liedon eläinlääkintähuollon kanssa.

Päivystysnumerot iltaisin ja viikonloppuisin on tarkoitettu pieneläinten kiireellisiä hätätapauksia varten. Päivystysvastaanoton sijainti vaihtelee sen mukaan, kuka eläinlääkäreistä on päivystysvuorossa.

Päivystysaika on arkisin kello 16–08 ja viikonloppuisin perjantaista kello 16 maanantaiaamuun kello 08.

Salon, Someron ja Liedon yhteinen hyötyeläinpäivystysnumero on 0600 0 41451 ja Eläinsairaala Evidensia Vettorin on päivystyspuhelinnumero 0600 12 444.

Päivystysajan ulkopuolella eli niin sanottuna virastoaikana Somerolla toimivat edelleen kunnalliset eläinlääkäripalvelut ja tuttu vastaanottopiste, jossa pieneläimiä hoitaa Mia Borg (044 7791295) ja tuotantoeläimiä sekä hevosia Kati Moilanen (044 7791 296).