SoVo katkaisi Kaiman voittomarssin

0
Iltavaloissa loppuunviedyn kamppailun viimeisen niitin iski komealla ”vaparimaalilla” SoVon Matias Koskinen (21).

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Syyskauden yllätysjoukkueen Pöytyän Kaiman voittokulku jalkapallon P17-ikäluokan Kolmosessa päättyi perjantaiseen Someron vierailuun. Kotijoukkue Voima sen sijaan jatkoi omaa pisteputkeaan 3–1 (2–1) voitolla.

Edellisen tappionsa Kaima oli kärsinyt kesäkuun alussa, kun SoVo haki Riihikosken kentältä 5–0 vierasvoiton. Seitsemän seuraavaa kierrosta tuottivat pöytyäläisille viisi voittoa ja kaksi tasapeliä, kunnes vastaan asettui taas SoVo.

Tuoreimmassa Someron kohtaamisessakin alku oli Kaiman kannalta lupaava, kun Luka Nordström täräytti kahdeksan peliminuutin kohdalla vieraat komealla, maalin yläkulmaan suuntautuneella laukauksella 1–0 johtoon. Muuten tarkasti hommansa hoitanut SoVon puolustus jätti tuossa tilanteessa laukojalle hieman liikaa aikaa unelmavedon asetteluun.

Tappioasemassa kotijoukkue aloitti vahvan hyökkäysvyörytyksen, pakottaen Kaiman puolustusasemiin. Leevi Salo sai nopeasti tasoituspaikan, mutta vierasjoukkueen maalivahti pelasti jalkatorjunnallaan tilanteen kulmapotkuksi.

Aaltoselle ensimmäinen, Enqvistille kuudes

Avausjakson puolivälissä Kaima-vahti torjui Micky Enqvistin laukauksen eteensä ja kärkkäästi paikalle rynnistänyt Markku Aaltonen tinttasi SoVolle tasoituksen. Uutteran keskikenttäpelaajan kauden avausosuma syntyi hyvään paikkaan ja vapautti kotijoukkueen pelaamista entisestään.

Kolmen minuutin kuluttua SoVo oli kuskin paikalla, kun Enqvist sooloili itsensä läpi Kaiman puolustuksen ja vei syyskauden kuudennella osumallaan joukkueensa 2–1 johtoon.

Peli pysyi loppuun asti somerolaisten selkeässä hallinnassa, mutta lisämaalit olivat pitkään tiukassa. Parhaille paikoille pääsivät Enqvist ja Oliver Helenius, mutta viimeistely-yritykset joko viuhuivat täpärästi ohi maalin tai tyssäsivät vierasjoukkueen maalivahtiin.

Puolitoista minuuttia ennen peliajan täyttymistä SoVo sinetöi voittonsa hienolla vapaapotkumaalilla. Siitä vastasi jo aiemmin kaudella samaa patenttia onnistuneesti käyttänyt Matias Koskinen, jonka laukaus lähes kolmestakymmenestä metristä upposi vastustamattomasti pöytyäläismaaliin. Osuma oli Koskiselle kauden kuudes.

Voitto oli SoVolle viides peräkkäinen ja nosti joukkueen Kolmosen syys-sarjan A1-lohkon taulukossa kakkossijalle. Edellä, ja samalla tukevasti kiinni nousukarsintapaikassa on kaikki syyskauden pelinsä voittanut Kaarinan Pojat.

P13-joukkueella tiukka paikallispeli

Mallikelpoista taistelua nähtiin myös SoVon P13-ikäluokan joukkueelta, joka sai Nelosen A2-lohkon paikallishenkiseen otteluun vieraakseen Salon Palloilijoiden/Valkoisen -yhdistelmän.

Syyskauden Nelosen kahdella voitolla aloittanut, mutta kolmella edellisellä kierroksella selkeät tappiot kärsinyt SoVo lähti oikaisemaan kurssiaan salolaisten kustannuksella. Yritystä riitti ja kohtalaisen hyviä maalintekopaikkojakin kotijoukkue sai luotua vieraiden päätyyn.

Turkka Fromholtz laukoi viidennellä peliminuutilla terävästi, mutta salolaisvahti onnistui venymään torjuntaan. Samoin kävi Konsta Jaakkolan yrityksen kanssa kymmenisen minuuttia myöhemmin.

SoVo oli pelissä hieman aktiivisempi osapuoli ja jatkoi tilanteiden luomista hyökkäyspäähän toisellakin jaksolla. Peetu Lindström täräytti pallon voimalla tolppaan, Fromholtzin laukaus lipui niukasti ohi maalin ja Tiitus Torkkola kokeili tulisella vedolla SalPa-vahdin näppien pitävyyttä.

Torkkolan vetoa seuranneen kulmapotkun jälkeen SalPa kirmasi vastahyökkäykseen ja pääsi näppärän siirron kautta tuikkaamaan pallon somerolaismaaliin, kun peliaikaa oli jäljellä enää muutama minuuttia. Kovasta loppuhetkien painostuksestaan huolimatta SoVo ei pystynyt taikomaan tasoitusosumaa, joten sarjapisteet matkasivat 0–1 (0–0) lopputuloksen myötä naapurikaupunkiin.

Tasaisen laadukkaasti ja ennen kaikkea yritteliäästi suorittaneen kotijoukkueen avainrooleissa häärivät takalinjoilla maalivahti Eemeli Nokan ohella Miso Helenius, Unto Hälli ja Veeti Oksanen sekä keskikentällä ja hyökkäyksessä uupumattomasti oman joukkueen eteen raataneet Lindström ja Samuel Murtolahti.

Naisille taas tylyt tappiolukemat

Voiman naisten joukkue kävi viime viikolla pelaamassa Nelosen vierasottelun Kaarinassa. Kotijoukkue Kaarinan Pojat/2 oli tyly emäntä, murjoen kokoonpano-ongelmista edelleen kärsineistä vieraistaan 19–1 (7–0) voiton.

SoVon ainoaksi jäänyt maali syntyi toisen pelijakson alussa, kun Mira Rajala kavensi kauden kolmannella osumallaan lukemiksi 8–1.

Kaarinan rökäletappio oli SoVolle kauden suurinumeroisin ja neljäs kerta kun vastustajan maalisaldo nousi toiselle kymmenelle.

Toivoa sopii, että tulevana lauantaina SoVo saa kaikki vähänkin kynnelle kykenevät pelaajansa mukaan kokoonpanoon, kun Joensuun pallokentällä pelattavassa ottelussa on panoksena Nelosen lohko A2:n jumbosijan välttäminen ja lopullisen niskalenkin ottaminen vastustajaksi saapuvasta Turun Weikkojen kakkosjoukkueesta.

Lohkon kärjessä Salon Palloilijat sinetöi ykköstilansa ja sen myötä nousunsa ensi kaudeksi Kolmoseen, kun se kaatoi salolaisjoukkueiden paikalliskamppailussa FC Halikon maalein 5–2.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän