SoVon naiset taipuivat toisella jaksolla

0
Eerika Haalijoki (oik.) piti kotijoukkuetta pitkään pystyssä huipputorjunnoillaan.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Jalkapallon naisten Nelosen Länsi-Suomen alueen A2-lohkon tyvipään järjestys ei löytänyt vielä lopullista muotoaan, kun Someron Voima ja Turun Weikkojen kakkosjoukkue ottivat yhteen Somerolla.

Weikot tasoitti puntit kauden keskinäisissä kamppailuissa 4–1 (0–1) vierasvoitollaan ja nousi lohkon hännillä kahden pisteen päähän somerolaisista. SoVolla on pelaamatta vielä kaksi ottelua ja turkulaisilla kolme.

SoVon ja Weikot/2:n kevään kohtaaminen Somerolla päättyi pistejakoon maalein 1–1. Elokuun alussa SoVo haki kauden toistaiseksi ainoan voittonsa Weikkojen kotikentältä maalein 4–0. Toinen keskinäisten pelien voitto olisi mitä todennäköisimmin sinetöinyt somerolaisjoukkueen pysymisen kauden loppuun asti turkulaisten edellä.

Seitsemän joukkueen lohkossa perää pitävä Weikot/2 on kerännyt kaikki tähänastiset pisteensä SoVolta, joka puolestaan on venynyt tasapeleihin myös Kaarinan Poikien kakkosjoukkueen ja Paimion Haka/Akatemian kanssa.

Edelleen pitkästä loukkaantuneiden listasta ja sen myötä kokoonpano-ongelmista kärsivä SoVo sai pidettyä lauantain koitoksen numerollisesti tasaisena viimeiselle puolituntiselle asti. Tauolle kotijoukkue pääsi jopa johtoasemassa, kun Tiia Harhala kumautti avausjakson lopussa somerolaiset 1–0 johtoon rangaistuspisteeltä. ”Rankkari” aiheutui, kun turkulaispuolustus turvautui sääntöjen vastaisiin otteisiin Mira Rajalan vahvan hyökkäysetenemisen pysäyttämiseksi.

Taukotulos oli somerolaisittain hieman mairitteleva, sillä vierailla oli avauspuolikkaalla huomattavasti enemmän hyviä maalintekopaikkoja kuin kotijoukkueella. Tällä kertaa somerolaismaalia vartioinut Eerika Haalijoki venyi kuitenkin moniin huippupelastuksiin, pitäen vastustajan pitkään nollilla.

Toisella puolikkaalla eivät enää Haalijoenkaan keinot riittäneet, kun kauden ensimmäistä voittoaan himokkaasti jahdannut Weikot punnertautui väkisin rinnalle ja ohi.

Juoksuvoimainen Mira Rajala hankki somerolaisjoukkueelle maaliin johtaneen rangaistuspotkun.

P17-joukkue vielä tänään kotikentällä

Hienoon syysvireeseen päässyt SoVon P17-joukkue kävi syyskauden Kolmosen viimeisessä vieraspelissään niistämässä puhtaan 5–1 (1–0) voiton turkulaisen FC Interin nelosjoukkueesta.

Inter nelonen – todellisuudessa seuran tämän ikäluokan kolmosjoukkue – ja SoVo ovat kamppailleet kärkisijoista sekä kevätkauden sarjassa että syksyllä. Keväällä SoVo selätti turkulaiset kovassa taistelupelissä Somerolla (2–1) ja toinen kohtaaminen kääntyi siis paljon selkeämmin lukemin somerolaisten vierasvoitoksi.

Kuntoutumisensa myötä hirmuiseen maalivireeseen äitynyt Micky Enqvist viimeisteli Turun pelissä kaksi osumaa, nousten syyssarjan A1-lohkon maalintekijätilastossa jaetulle kärkipaikalle. Vasta loppukaudella pikkuhiljaa pelaamiseen totutellut Enqvist on tehnyt seitsemässä pelaamassaan ottelussa kahdeksan maalia.

Somerolaisjoukkueen muut maalintekijät olivat Otto sekä Oliver Helenius ja Leevi Salo . Koko kauden maalipörssissä Salolla on nyt kolmetoista merkintää ja Oliver Heleniuksella yksi vähemmän.

Kevätkauden jälkeen sarjaporrasta ylempää Kolmoseen pudonnut Kaarinan Pojat on hallinnut lohkon syyskautta suvereenisti. Se on voittanut kaikki 8 otteluaan yhteismaalierolla 46–7. SoVo (maaliero 27–9) on ennen päätöskierrosta kakkosena, viiden pinnan päässä KaaPosta ja pisteen Inter/4:n edellä.

SoVo voi sinetöidä lohkonsa kakkossijan myös syyskauden osalta ja kruunata hienosti sujuneen kautensa tämän illan kotiottelussa lohkojumboa, turkulaista Åbo IFK:ta vastaan. Kotivoitto sarjan päätteeksi varmistaisi sen, ettei sen paremmin Inter/4 kuin muutkaan lähituntumassa olevat haastajat pysty enää nousemaan lopputaulukossa somerolaisten edelle.

13-ikäluokalle vierasvoitot

Kolmosen A1-lohkossa SoVon joukkueista on pelannut myös T13-ikäluokan tyttöjoukkue. Se kävi avaamassa syksyn voittotilinsä Piikkiössä, missä sikäläinen Palloseura kukistui Liisa Lehtosen avausjakson maalilla 1–0.

Kolmen lisäpisteen turvin SoVo varmisti sijoittumisensa yhdeksän joukkueen lohkossa kahdeksan parhaan joukkoon, käypä viimeisen kierroksen peleissä kuinka tahansa. SoVo kohtaa ensi sunnuntain päätöskierroksella kotikentällään lohkon viimeiseksi jäävän Marttilan Murron. Voitto tuosta pelistä nostaisi Someron tyttöjen lopullista sijoitusta vähintään yhdellä ja parhaassa tapauksessa jopa kolmella pykälällä.

Voiman saman ikäluokan poikien joukkue teki myös alueellisen Nelosen syyskauden loppusuoralla voitokkaan pelireissun FC Kyrön Palloseuran kotikentälle Marttilaan. Neljän peräkkäisen tappion jälkeen SoVon pojat palasivat voittokantaan murskanumeroin 8–2 (3–1).

Kosti Liski avasi somerolaisten maalihanan yhdennellätoista peliminuutilla ja ensimmäisellä puoliajalla vastustajan maaliverkkoa pöllyttivät vielä Martin Lillemäe sekä Konsta Jaakkola. Tauon jälkeen SoVo lisäsi pökköä pesään ja karkasi Samuel Murtolahden, Valtteri Nivalinnan (2) sekä Lillemäen lisäosumien ja yhden vastustajan omaksi maaliksi kirjatun viimeistelyn ansiosta selvään vierasvoittoon.

Tällä hetkellä A2-lohkon sarjataulukossa viidettä sijaa hallussaan pitävä SoVon P13-ikäluokka päättää kautensa tulevana lauantaina, jolloin se saa Joensuun pallokentälle vieraakseen Marttilan Murron.