SoVon P11:llä vilkas viikonloppu

0
Iiro Pusa (19) tuimassa puolustuskamppailussa.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voiman jalkapallopojat olivat viikonloppuna mukana kahdessa P11-ikäluokan Länsi-Suomen alueen turnauksessa.

Pääosin vuonna 2012 syntyneistä junioreista koostuvassa joukkueessa SoVolla on yli kaksikymmentä pelaajaa. Kun ottelut pelataan 8 vastaan 8 -pelimuodolla, eli kentällä on samanaikaisesti maalivahti ja seitsemän kenttäpelaajaa, somerolaisryhmästä saadaan tarvittaessa kasaan parinkin täyden joukkueellisen kokoonpanot.

Lauantaina Somerolla SoVo peluutti kolmessa turnauspelissä yhdeksän pojan ryhmää. Heistä kolme urakoi viikonloppuna kahdessa eri tapahtumassa, kun Eero Tapio, Hiski Nielikäinen ja Matias Katavisto olivat mukana myös sunnuntaina Turussa pelatussa turnauksessa.

Maalitili jäi avaamatta

Somerolle kokoontuivat P11-ikäluokan alueellisen kolmostason joukkueet. SoVo jäi kaikissa kolmessa pelissään altavastaajaksi, eikä se viimeisen ottelun muutamista hyvistä tekopaikoistaan huolimatta saanut maalitiliään avatuksi.

Taitavasti joukkuepeliä pyörittäneelle Maskun Palloseuran ja Lemun Visan yhteisjoukkueelle somerolaiset taipuivat maalein 0–2. Ilman maalivahti Eero Tapion monia komeita torjuntavenytyksiä tappiolukemat olisivat eittämättä revenneet paljon suuremmiksi.

Tapio jatkoi hyvällä tasolla myös turkulaista FC Inter/Sinistä vastaan, mutta vieraiden jatkuva myllytys somerolaisten puolustusalueella tuotti heille vääjäämättömästi maalionnistumisia ja 6–0 voiton.

Piikkiön Palloseura/Punaista vastaan SoVo sai jo jonkin verran omaakin hyökkäyspeliään käyntiin. Kotijoukkueen parhaat maalintekopaikat osuivat loppuun asti yritteliäästi viilettäneelle Hiski Nielikäiselle, mutta täpäriä ohilaukauksia lähemmäksi onnistumista nuokaan tilanteet eivät johtaneet. Tämän ottelun SoVo hävisi maalein 0–5.

Syyskauden kolmostason sarjassa SoVolla on nyt takanaan kolme turnausta ja niissä yhteensä yhdeksän ottelua. Voittoja somerolaisten tilille on kertynyt kaksi, yksi kamppailu päättyi tasapeliin ja vastustajat ovat olleet parempia kuudessa pelissä.

SoVon kokoonpano P11-ikäluokan kolmostason kotiturnauksessa: Eero Tapio, Jaakko Talikka, Atte Hellsten, Viljami Lindberg, Matias Katavisto, Iiro Pusa, Elmeri Talikka, Konsta Lindberg ja Hiski Nielikäinen.

Kaksi voittoa

Seuraavana päivänä Turussa sama ikäluokka kokoontui pykälää ylemmän, eli kakkostason turnaukseen. Avauspelissä Turun Palloseura/Valkoinen kukisti somerolaisvieraansa maalein 4–0, mutta kaksi seuraavaa ottelua sujuivat SoVon määräämässä tahdissa.

TPS/T2012-joukkueen SoVo kaatoi maalein 3–0 ja heti perään irtosi yhtä komea (3–0) voitto Åbo IFK/Gul -yhdistelmästä.

Tässä läpi kauden jatkuneessa sarjassa SoVolla on takanaan 21 ottelua, joista se on voittanut seitsemän, pelannut viidesti tasan ja hävinnyt yhdeksän kertaa.

SoVon kokoonpano P11-ikäluokan kakkostason turnauksessa Turussa: Onni Nevalainen, Tiitus Torkkola, Matias Niskanen, Viljami Lehtonen, Peetu Lindström, Joona Tuominen, Eero Tapio, Kasper Ojala, Luca Meriläinen, Matias Katavisto, Väinö Talonen, Topias Linja ja Hiski Nielikäinen.

P17:lle luovutusvoitto

P17-ikäluokan Kolmosen otteluohjelmaan Someron Voimalle oli merkitty viime perjantaille vierasottelu Piikkiön ja Kyrön Palloseurojen yhteisjoukkuetta vastaan. Kotijoukkue joutui kuitenkin jättämään tämän pelin väliin ja SoVo sai tililleen luovutusvoiton, joka kirjattiin tilastoihin maaliluvuin 3–0.

Voitto oli somerolaisjoukkueelle neljäs peräkkäinen ja se on noussut P17-ikäluokan alueellisessa syyskauden Kolmosessa hankalan alun jälkeen jo taulukkosijalle neljä.

Tulevana perjantaina SoVon P17-joukkue isännöi Joensuun pallokentällä mielenkiintoista kamppailua, johon se vieraakseen syyskauden ehdottoman yllättäjän, Pöytyän Kaiman.

Kaima on voittanut syys-sarjan kuudesta pelistään viisi ja päätynyt kerran pistejakoon. Sarjataulukossa se on ennen keskinäistä yhteenottoa kaksi pykälää somerolaisten yläpuolella.