Stipendi taskussa armeijan kautta jatko-opintoihin

0
Jaakko Simolan askeleet suuntautuvat opiskelun jälkeen armeijan autokomppaniaan.

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

Salon seudun ammattiopistossa kone- ja tuotantotekniikkaa opiskeleva Jaakko Simola, 18 vuotta, valmistuu ammattiin tulevana syksynä. Tällä hetkellä on käynnissä työharjoittelujakso Somerolla Oy Kart Ab:n konepajalla, jossa hän toimii koneistajana työstökeskuksella.

Oman alan opiskelun ohella Jaakko Simola suoritti tarjolla olleita ammattikorkeakoulun väyläopintoja. Niistä hän sai matemaattisten aineiden osaamisesta Suomen kulttuurirahaston myöntämä 1 000 euron suuruisen stipendin.

– Opiskeluun osana liittyvän työharjoittelujakson aloitin maaliskuussa ja kouluun palaan marraskuussa. Koulusta valmistun viimeistään vuodenvaihteen tienoilla ja seuraavaksi ensi kesänä on edessä armeijan suoritus Säkylän varuskunnassa. Armeijassa pyrin autokomppaniaan, jossa tavoitteena olisi suorittaa rekkakortti, kertoo Jaakko Simola.

– Sain tosiaan myös stipendin, kun suoritin oman opiskelun ohella tarjolla olleita ammattikorkeakoulun väyläopintoja. Niistä on hyötyä myöhemmin, kun haen opiskelemaan. Tarjolla olleista aineista valitsin matematiikan ja englannin, jotka ilmeisesti menivät aika hyvin, kun stipendikin tuli, toteaa nuorukainen.

– Armeijan jälkeen olisi tarkoitus hakea Turun Ammattikorkeakouluun ja siellä kone- tai automaatioinsinöörin opintoihin, jotka molemmat itseäni kiinnostavat.

Simolan vapaa-ajan harrastuksiin on jo pitkään kuulunut salibandy, jota hän on pelannut SB Someron riveissä pidemmän aikaa. Tällä hetkellä joukkue pelaa alueen 4-divisioonaa.