Kyl nyt pitää tehrä ja paljon. Nuoret puuhaamaan väkiluvun kasvua, valtakunnan tason tapahtumia kuten kruunuhäitä, yhteishenkeä kehittämään talkoilla ja niin edelleen.
Vauhtia nyt

Jokaisenoikeuksilla tarkoitetaan jokaisen oikeutta käyttää luontoa siitä riippumatta kuka omistaa alueen tai on sen haltija. Saa poimia marjoja, sieniä. Joten marjastajan nimittely ja uhkaileminen on täysin asiatonta. Varsinkaan, kun uhkailija ei edes omista metsää missään.
Jokaisenoikeudet

Kiitos Eija Komulle hyvästä kolumnista: taitavan sanoittajan Helena Eevan esittelystä!
Kulkuriveljeni Jan

Palveluseteli terveyskeskukselta? Voisikohan Someron terveyskeskuksen edustaja antaa julkisen selvityksen somerolaisille, mitenkä asia käytännössä hoituu, jos lääkäriaikaa varatessa sitä ei olekaan kahteen viikkoon saatavissa?
Syyskuu alkoi jo…

Vastaus edelliseen: Salo-Somero -sote-keskuksessa ei valitettavasti vielä kaikilta osin päästä tiukentuneen hoitotakuulainsäädännön piirissä olevien asioiden hoidossa vaadittuun määräaikaan. Varhalla on valmistelussa maakunnan laajuinen palvelusetelin käyttöönotto, mutta tämä tulee menemään vähintäänkin loppuvuoteen. Pyrimme tällä hetkellä lisäämään henkilöstön määrää palveluiden saatavuuden parantamiseksi. Palautetta tästä tilanteesta voi antaa Varhan nettisivujen kautta.
Petri Salo, sote-alue päällikkö, alue 6 (Salo ja Somero)