Venetsialaiset sujuivat mainiosti Pihlajakylällä

0
Perjantai-illan tapahtumassa oli satakunta osallistujaa.

Pihlajakylän, Tervaskannon, Mäntykodin ja Syreenipuiston yhteiset ja yhdistetyt venetsialaiset ja katutanssit sujuivat mainiosti.

– Ilta oli loistava menestys. Asukkaitamme, heidän omaisiaan, avustajia ja ”markkinaihmisiä” oli paikalla kaikkiaan satakunta, kertoo yhteisöllisen asumisen vastaava ohjaaja Tommi Palomäki.

Trio Anne ja Pekka Leppälä sekä Pertti Riikonen soittivat vanhoja tuttuja iskelmiä, jotka laittoivat jalat vipattamaan ja houkuttelivat tanssimaan.

– Monen muistisairaankin osallistujat jalat ja kädet alkoivat heilahdella musiikin tahtiin, kun kuuli tuttuja nuoruusvuosien kappaleita, huomasi Palomäki.

Somero-Seura oli rakentanut alueelle luontopolun, jossa sai testata Somero-tietoutta valokuvin ja kysymyksin vanhoilta hyviltä ajoilta.

Vatsat täyttyivät makkarasta ja ukrainalaisten leipomista herkuista.

Yhteistilaan perustetusta kirpputorista sai tehdä hankintoja itse päättämällä hinnalla. Tavaroissa ja vaatteissa ei ollut hintoja, vaan jokainen maksoi sopivaksi katsomansa hinnan.

– Oli ilo huomata myös somerolaisten yhdistysväen avuliaisuus. He turvasivat illan aikana asukkaiden liikkumista Tervaskannosta ja Mäntykodista paikanpäälle Pihlajakylään ja takaisin. Muutenkin he auttoivat juhlan ja tanssin aikana. Ilman näiden vapaaehtoisten apua ei juhlan järjestäminen olisi ollut mahdollista, kiittelee Tommi Palomäki.

Ilmakin suosi tapahtumaa.

– Jännitin etukäteen, kuinka venetsialaisten käy, jos sataa vettä. Silloin olisi pitänyt perua tapahtuma, mutta illalla keli oli paras mahdollinen: pilvipoutaa, mukavan lämmintä ja tyyni loppukesän ilta.