Teksti Juha Laakso

Futsal-Liigan 2023-24 ensimmäinen ottelu Someron monitoimitalossa rävähtää käyntiin iltapäivällä huomenna lauantaina 30.9. Vastakkain ovat viime viikon avauskierroksella kautensa voitokkaasti avanneet Someron Voima Futsal ja Vieska Futsal.

SoVo kävi alkajaisiksi möyhentämässä Turun Pallokerhon tämän kotikentällä maalein 6–2. Vieska Futsal joutui kotiareenallaan huomattavasti lujemmille hallitsevan Suomen mestarin, Kampuksen Dynamon kanssa.

Ylivieskassa runsaan kahdensadan silmäparin edessä pelattu ottelu eteni maalittomassa tasatilanteessa loppuminuuteille asti. Kotijoukkue leipoi ratkaisevaksi jääneen 1–0 voittomaalin noin kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä miesylivoiman turvin. Osuman viimeisteli Aleksi Kylmälä Henry Gutierrezin syötöstä.

Kuten Vieskan avauspelin tuloksesta ja luonteesta voi päätellä, joukkue panostaa tiiviiseen puolustuspeliin ja SoVolle tuskin tulee avautumaan yhtä helposti maalintekopaikkoja kuin Turun ottelussa.

Tehopistetilinsä jo avanneiden pelaajien lisäksi ylivieskalaisten runkomiehistöön lukeutuvat muiden muassa maalivahti Slobodan Tomic, täksi kaudeksi Pohjois-Pohjanmaalle siirtynyt maajoukkuetason pelimies Olli Pöyliö, Nelson Bello ja salolaislähtöinen Juho Väinälä.

Vieska parempi viime kaudella

Viime kauden runkosarjassa Vieska Futsal sijoittui viidenneksi ja se oli myös joukkueen lopullinen sijaluku liigakaudella 2022–23. SoVo Futsalin sijoitus oli seitsemäs. Viime kauden keskinäisissä otteluissa Vieska Futsal vei sarjapisteet Someron kaimaseuraansa vastaan 5–1 (maalierolla 14–10). Somerolla Vieska oli parempi maalein 9–6 ja Ylivieskassa kamppailu ratkesi kotijoukkueen 5–4 paremmuudeksi voittolaukauskilpailun jälkeen.

Alkaneen kauden tavoitteekseen Vieska Futsal on ilmoittanut mitalisijoituksen. Aiemmilta vuosilta Vieskalla on meriittilistallaan Suomen mestaruudet kolmelta peräkkäiseltä kaudelta (keväät 2015–17), tuolloin Sievi Futsalin ja Sievi FS:n -nimikkeillä ”Jokilaaksojen futsalin tuki” -nimisen seuran edustusjoukkueina. Seura pelaa nyt viidettätoista kauttaan futsalin miesten pääsarjassa ja pitää sen maratontaulukossa hallussaan sijaa neljä. Kaksi kautta vähemmän liigatasolla pelannut SoVo on sijaluvulla 8.

SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen ennakoi Turun voittopelin jälkeen kauden kotiavausta.

– Vastus tulee olemaan huomattavasti kovempi. Voittoa lähdemme tavoittelemaan myös Vieskaa vastaan, mutta siihen yltääksemme meidän pitää pystyä nostamaan pelitasoamme pykälän, parin verran Turun otteluun verrattuna.

Ihalaisen mukaan SoVo on saamassa lauantaiksi jalkeille pääpiirteissään saman kokoonpanon kuin sarja-avaukseen. Loppuviikolla tilanne tosin vielä täsmentyy tältä osin. Mahdollista on, että kuumepotilaana viime viikolla ollut Pyry-Ville Korhonen pääsee myös avaamaan tämän kauden liigapelit omalta osaltaan.