Virtanen ja Silvander nelosia Somuralla

0
Kari Silvander ylsi parhaana Someron UA:n kuljettajana yleisessä luokassa neljänneksi.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Moottorirata Somuralla käytiin Loimaan Urheiluautoilijoiden isännyydessä Romukauppa JM -nimeä kantaneet jokamiesluokan kilpailut.

Tapahtuma oli sekä lähtöjen että osanottajien määrällä mitaten kesän muita Somuran kisoja pienimuotoisempi. Yleisessä luokassa ajoi 38 kuljettajaa, eivätkä he tällä kertaa kamppailleet Somurakuppi -kilpailusarjan pisteistä.

Someron Urheiluautoilijat sai yleisen luokan A-finaaliin kaksi kuljettajaa. Heistä Kari Silvander ylsi keräilyerän ja semifinaalin starteissaan voittoon ja sijoittui A-finaalissa neljänneksi.

Alkuerästään kakkossijan napanneen ja semifinaalilähtönsä voittaneen Miikka Tammisen A-finaali päättyi ennen aikojaan. Hänelle kirjattiin keskeytyksen myötä luokan viitossija. Voittoon ajoi Vääksyn UA:n Ari-Pekka Ahonen, kannoillaan Päijät-Hämeen UA:n Arto Harju ja Ulvilan FK-Kerhon Toni Fallila.

Naisten ja nuorten luokissa oli mahdollisuus ottaa tuntumaa ensi kesäkuussa Somerolla ajettavan Suomen mestaruuskisan rataolosuhteisiin. Naisten kilpailu houkutteli viivalle 16 kuljettajaa ja nuorten mittelö käytiin 12 kuskin kesken.

Läpi kesän ahkerasti kilpaillut SomUA:n Elina Virtanen kiirehti sekä alkuerässä että semifinaalissa kakkossijalle, varmistaen paikkansa A-finaaliin. Siinä Kokemäen UA:n Tiia Fallila, Padasjoen Moottoriurheilijoiden Anni Ahonen ja Äetsän UA:n Vanessa Mäkelä ehtivät ruutulipulle ennen Virtasta, joten somerolaisseuran edustajan sijoitukseksi tuli neljäs.

Edelliseen lähtöön, eli sijoituserään asti eteni ensimmäisen kilpailunsa SomUA:n edustajana ajanut Siiri-Emmiina Laapotti. Tuon lähdön neljäs sija tuotti Laapotille naisten luokan lopputuloksissa sijaluvun kahdeksan.

Runsaan kahden viikon kuluttua Somuralle on taas luvassa enemmän tohinaa, kun Someron UA järjestää kauden päätöskilpailuna ajettavan Ässä JM XXXVIII -tapahtuman.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän