Voiko järvessä uimisen kieltää?

0
Kalastuslaituri on vastapäätä Härkälän kartanoa.

Kaupunki on tehnyt Kohnamäen sillalle johtavan reitin varrelle laiturin. Laiturin kannelle on kiinnitetty kyltti: Kalastuslaituri Uiminen kielletty .

Somero-lehden lukija kertoo käyneensä kesäisin uimassa juuri samaisessa paikassa satunnaisesti jo 12 vuoden ajan.

Rannassa on teräviä simpukankuoria, mutta muutoin siitä on hänen mukaansa hyvin päässyt uimaan. Hän kysyy, onko uiminen kielletty laiturilla vai laiturin vieressä. Sekä vielä: Kuka ylipäänsä voi kieltää järvessä uimisen?

Maankäyttöinsinööri Jyrki Rinta-Paavolan mukaan virallisilla uimarannoilla on wc:t; pukukopit ja pelastusrenkaat, eikä kalastaa saa.

– Uimapaikka on eri asia kuin uimaranta. Jos kalastuksesta veteen jää vieheitä ja koukkuja, ei siinä ole enää turvallista uida. Ketään emme voi estää tai kieltää, mutta kalastuslaiturin läheltä löytyy luultavasti muitakin paikkoja uida, hän vastaa.

Mikä kalastuskilpailu?


Kohnamäen kalastuslaiturin avajaistapahtuma on tiistaina 19.9. järjestettävä Someron haukisäkä 2023 -kalastuskilpailu. Lajina on heittokalastus.

Leikkimieliseen, mutta tiukoin säännöin toteutettuun kilpailuun kutsutaan kahdeksan osallistujaa. Kaksi paikkaa on jo nimetty. Toinen menee kaupunginjohtaja Sami Suikkaselle ja toinen on Paimionjokiyhdistystä edustavalle, Kosken kunnanjohtaja Henri Partaselle .

Loput kuusi osallistujaa arvotaan ilmoittautuneiden joukosta. Ilmoittautumislinkki löytyy netistä kaupungin etusivun Ajankohtaista -osiosta. Osallistumisarvontaan voi ilmoittautua 3.9. asti. Arvonnassa menestyneille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.