Vuonna 2013: Julkkis Big Brother sai somerolaisen asukkaan

0

Somero-lehti 6.9.2013

Seiskan toimittaja Kai Merilä on yksi kahdestatoista BB-talon asukkaasta. Taloon mentyään hän joutui kuitenkin heti pudotusuhan alle.
Merilä aprikoi ennen taloon menoaa, että hän varmaankin työnsä puolesta tuntee jollakin tavalla muut kilpailijat.
– Joukossa on luultavasti joitakin kavereitani, mutta myös sellaisia, jotka eivät suhtaudu kovin positiivisesti Seiskaan.
Oikeassa mies olikin, sillä talon asukkaista rokkari Andy McCoy sai kunnian valita, ketkä kolme kilpailijoista joutuvat ensimmäisenä häätöäänestykseen.
McCoy nimesi Merilän, koska tämä työskentelee hänen mielestään kaameassa lehdessä.
Laulaja Frederik joutuu puolestaan häätöäänestykseen McCoyn mukaan edustamansa iskelmämusiikin takia. Selvännäkijä Claudia Even McCoy valitsi vain katsottuaan tämän kuvaa.
Katsojat saavat sunnuntaina päättää, kuka kolmesta kilpailijasta häädetään ensimmäisenä BB-talosta.
Edellä mainittujen lisäksi julkkisten Big Brother -talossa ovat päätoimittaja Anu Saagim, Mr. Gay Finland Aleks Vehkala, silikonimissi Marianne Kallio, Mr. Finland Teppo Säkkinen, taikuri Jori A. Kopponen, Miss Suomi Sara Sieppi, näyttelijä Susanna Indrén ja Miss XL Johanna Salminen.
Julkkis Big Brotherilla on pitkät perinteet, sillä televisiosarjaa on tehty yli kymmenen vuoden ajan eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi Iso-Britannian Celebrity Big Brotherissa saatiin hiljattain päätökseen jo 11. kausi. Siellä asukkaina on vuosien varrella nähty muun muassa Pamela Anderson, Dennis Rodman, Ivana Trump ja La Toya Jackson.
Suomesssa julkkis-BB starttasi nyt ensimmäistä kertaa. Ohjelmaa voi katsella Sub-kanavalta joka päivä kuuden viikon ajan.

Toimittaja Kai Merilä vastasi Somero-lehden kysymyksiin päivää ennen julkkisten Big Brother -taloon siirtymistään.
Miten päädyit BB-taloon?
– Kesän alussa tuli yllättäen puhelu, että haluisivat BB-taloon mukaan tunnetun toimittajan, ja erityisesti meikäläisen. Mulla tietysti heräsi heti sellainen tutkivan journalismin hehku, joten suostuin soveltuvuushaastatteluihin. Kaikkiaan tuotantoryhmä haastatteli yli 70 eri tason julkkista, joista valittiin 12 asukasta.
Taloon oli kuulemma myös hakenut ihmisiä. Tiedätkö, kuinka moni?
– Kuulin, että tuhansia oli hakenut. En tiennyt, että Suomessa on niin paljon julkkiksia.
Miten taloon päätyneet ihmiset valittiin?
– Monien persoonahaastattelujen ja psykologin haastatteluiden perusteella. Kaikille tehtiin myös lääkärintarkastus.
Tiesitkö etukäteen yhtään talon asukasta?
– Ilmassa pyörivät Tauskin ja selvännäkijä Claudia Even nimet. Oikeastaan en edes halunnut tietää etukäteen muiden nimiä. Tiesin, että olen kuitenkin työni kautta todennäköisesti tavannut heidät kaikki ainakin kerran.
Miksi lähdit mukaan leikkiin?
– Seikkailu. Olen vähän sellainen ei paikallaan pysyvä tyyppi. Uudet haasteet ovat aina tervetulleita. Ja onhan tämä toimittajankin vinkkelistä upee juttu päästä noin puhuttuun ohjelmaan.
Kaikilta talon asukkailta on kysytty hyväntekeväisyyskohde. Mikä sinun kohteesi on, ja miten kohteelle voitetaan rahaa?
– Sotiemme veteraanit ilman muuta. Isäni oli mukana molemmissa sodissa, jatkosodassa kapteenina. Tämän kunniaperinnön säilyttäminen ja siitä puhuminen on mulle sydämen asia. Jos onnistun voittamaan hyväntekeväisyysrahat, lahjoitan ne Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen välityksellä sotiemme veteraanien kuntoutukseen.
Asukkailta kysyttiin myös, että keitä muita haluisi nähdä talossa.
Keitä toivoit ja miksi?
– Pelle Miljoona ja Remu Aaltonen. Ne on mun nuoruuden idoleita ja kovia jätkiä yhä!
Kysyttiinkö, että kenen et haluaisi olevan talossa?
– Joo, niissä profiilihaastatteluissa kyseltiin tuotakin. Mä otan tän kuitenkin sellaisena sosiaalisena haasteena. Tulen yleensäkin toimeen kaikkien kanssa, joten tulkoon vaikka itse vihtahousu.
Mitä otit mukaan taloon?
– Verkkareita, t-paitoja, parit farkut ja läjän vitamiineja. Ja sitten tietysti kitaran. Niin ja Somero-paitakin on kassissa.
Mitä oli kielletty ottamasta?
– Mainittakoon vaikka, että muistiinpanovälineitä, kameroita, aseita ja puhelin. Sieltä ei saa olla missään yhteydessä ulkomaailmaan.
Mitä sellaista jäi kotiin, jota tule kaipaamaan BB-talossa?
– Vaimo, koirat, nyrkkeilysäkki.
Miten uskot sopeutuvasi siihen, että kuvataan 24/7?
– Ihminenhän sopeutuu mihin vain. Onhan se haasteellista… toisaalta ei ole muuta vaihtoehtoa kuin sopeutua.
Mitä et haluaisi tehdä talossa?
– Tiedän, että siellä yritetään saada lisäväriä ohjelmaan muun muassa järjestämällä kosteita bileitä. Mä en aio juoda siellä alkoholia. Saavat muut sämistä jos haluavat.
Mitä haluaisit tehdä talossa?
– Soittaa bändini kanssa keikan muille asukkaille.
Mitä odotat eniten?
– Erilaisia kilpailuja, joita on kuulemma runsaasti.
Mitä pelkäät eniten?
– Liikkuvana ihmisenä suljetussa tilassa olemista.
Oletko seurannut Big Brotheria aikaisempina kausina?
– Työn puolesta jonkin verran.
Vieraina talossa on tunnettuja ihmisiä, mutta miten julkkis-BB eroaa tavallisesta Big Brotherista?
– Tämä kestää kolmen kuukauden sijasta pisimmillään vain kuusi viikkoa.
Koska palaat Somerolle?
– Sitten kun mut äänestetään talosta pihalle.
Sinua on näkynyt aiemminkin televisiossa. Miksi esiintyminen kiehtoo?
– Viihdemaailma vei aikoinaan mennessään ja se tarjoaa tällaiselle pikkuisen hullulle kaverille paljon kaikkea, haasteita ja seikkailuja.
Olet tehnyt toimittajantyösi ohella muun muassa noin 10 000 kappaletta myyneen kirjan, yli 500 000 katsojaa saaneen televisiodokumentin ja lauluja niin itsellesi kuin muillekin artisteille. Mitä on luvassa BB-talon jälkeen?
– Ensin sauna ja sitten vaimon tekemä lasagne. No joo, mielessä on kaikenlaisia projekteja. Äskettäin ilmestyi juuri uusin singleni Kolme suolaista pisaraa. Yhteen lyhytelokuvaankin mua on pyydetty mukaan. Se kertoo elämän koulimasta trubaduurilaulajasta. En ole koskaan näytellyt, joten taas alkoi kiinnostaa.
Mitä terveisiä lähetät kotikaupunkiisi?
– Olen ylpeä somerolaisuudestani.

Somero-lehti 10.9.2013:

Viikon kysymys: Millaista BB-talossa oli

Teksti Merja Ryhtä

Somerolainen viihdetoimittaja oli yksi Suomen ensimmäisen Julkkis Big Brother -talon asukkaista. Kotimatka tuli kuitenkin eteen jo vajaan viikon oleskelun jälkeen sunnuntaina. Millaista talossa oli?
– Tilat tuntuivat tosi ahtailta. Ne näyttävät suuremmilta televisiossa kuin mitä todellisuudessa olivat, kertoo Merilä.
– Siellä myös suljettiin tiettyinä kellonaikoina osa huoneista. Ovet pidettiin lukossa, koska kaikkien talon asukkaiden haluttiin olevan koko ajan yhdessä.
– Vaikeinta oli kuitenkin olla koko ajan samojen ihmisten kanssa. Omaa rauhaa ei ollut lainkaan. Tuli mieleen rippileirillä tai armeijassa olo.
– Tosi outoa oli myös se, ettei ulkopuoliseen maailmaan saanut olla missään yhteydessä.
Asukkaita ei kuitenkaan kuvattu vessoissa tai suihkuissa, kuten aiempina vuosina.
– Itse piti muistaa vetää verho aina eteen, mutta mikrofonit olivat esimerkiksi vessassakin ihan vieressä, Merilä kuvailee.
Millaisia talon muut asukkaat olivat?
– Tulin hyvin juttuun esimerkiksi Andy McCoyn, Jori Koposen, Fredekin ja Claudia Even kanssa. Mutta kaikki olimme samassa, uudenlaisessa tilanteessa. Jotenkin tuntui siltä, että ollemme ison sisarusparven kanssa lomareissulla.
– Olihan tämä sellainen Kerran elämässä -kokemus, mutta tulin tosi mielelläni jo kotiin.
Maanantaina Merilällä oli vielä muutama televisio- ja radiohaastattelu, mutta nyt mies aikoo levätä kotona kaikessa rauhassa pari päivää.

 

Somero-lehti 17.9.2013

Kai Merilä palasi BB-taloon Matti Nykänen mukanaan

Suomen ensimmäisessä Julkkis Big Brother -ohjelmassa mukana ollut somerolainen viihdetoimittaja Kai Merilä kutsuttiin takaisin BB-taloon. Mutta vain yhdeksi päiväksi. Merilä oli mukana BB-talossa alkujaan kuusi päivää.
Tuotantoyhtiö halusi Merilän taloon yhdessä mäkihyppylegenda Matti Nykäsen kanssa yllättämään yhä mukana olevat kilpailijat. Kaksikko piti muun muassa pieniä kilpailuja talon asukkaille.
Matti Nykänen oli saattamassa luottotoimittajaansa taloon syyskuun alussa. Hän vitsaili suorassa lähetyksessä sitä, että miksei häntä pyydetty mukaan ohjelmaan.
– Nyt sitten pääsit taloon, Merilä naurahti ystävälleen miesten käytyä kylässä.
Ohjelmaa vierailusta voi katsella tällä viikolla Subilta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän