Yrittäjäpariskunta avasi lemmikkitarvikeliike Bestiksen

0
Yrittäjäpariskunta Mari ja Jari Sohlberg avasivat Lemmikkitarvikeliike Bestiksen Joensuuntien varteen.

Hyvä kirjanpitäjä on yritykselle ensiarvoisen tärkeä

Teksti ja kuva Timo Kalenius

Someron keskustaan Joensuuntien varteen avautui uusi lemmikkitarvikkeiden liike Bestikset, jonka pitäjinä aloittivat monipuolisen yrittäjätaustan omaavat Mari ja Jari Sohlberg. Uudessa liikkeessä myydään lemmikkien tarvikkeita ja ruokia lähinnä koirille, kissoille ja jyrsijöille.

– Meillä on ollut noin vuoden ajan lemmikkieläintarvikkeiden verkkokauppa. Päätimme nyt avata kivijalkaliikkeen Somerolle toisella tuotemerkillä, jolle perustamme oman verkkokaupan hieman myöhemmin, kertoo Mari Sohlberg.

– Ajatus kivijalkaliikkeen perustamisesta tuli, kun huomasimme että Somerolta tällä hetkellä puuttuu lemmikkieläinliike. Saimme myös palautetta ja toiveita paikallisilta ihmisiltä uuden liikkeen perustamisesta, toteaa Jari Sohlberg.

Yrittäjäpariskunta muutti 14 vuotta sitten pääkaupunkiseudulta Someron lähelle Kiikalaan. Maaseutu valikoitui uudeksi kotipaikaksi, turvallisena kasvuympäristönä lapsille, ja toisaalta lyhyen etäisyytensä vuoksi pääkaupungista.

– Seutua emme aikaisemmin juurikaan tunteneet, mutta kun löydettiin kiva talo eikä etäisyys pääkaupunkiseudullekaan ollut pitkä, niin päätimme asettua tälle seudulle.

– Hyvin olemme viihtyneet, kertoo Mari Sohlberg.

Aikaisemmasta palkkatyöstä toisten palveluksessa on siirrytty yrittämiseen.

– Meillä molemmilla on yrittäjä- ja yritystaustaa. Itse olen aikaisemmin toiminut tekstiilialan yrittäjänä; nyt viimeiset 10 vuotta hierojana ja perehtynyt nimenomaan faskiaan sekä ravitsemuspuoleen, sanoo Mari Sohlberg.

Hänellä on vastaanotto Erjan hieronta- ja hoidon tiloissa tiistaisin ja tarvittaessa myös lauantaisin.

– Jatkan hierontavastaanottoja edelleen ja muuten työskentelen täällä nyt avatussa liikkeessä, toteaa Mari Sohlberg.

Jari Sohlberg on vuodesta 2010 asti tehnyt oman yrityksen kautta rakentamisen ja laadunvalvonnan palveluita, kuten erilaisia mittauspalveluita, projektinjohtoa ja valvontaa rakennuspuolelle.

– Laadun valvontaa olen tehnyt välillä täysaikaisesti ja välillä osa-aikaisesti, koska rakentamisen suhdanteiden muuttuessa joskus on saattanut jäädä resursseja tehdä muun muassa remontteja, sanoo Jari Sohlberg.

– Yrittäminen tuo vapautta ja mahdollisuuksia toteuttaa itseään monipuolisesti, toteaa Jari Sohlberg.

– Joskus kuulee, miten vaikeaa yrittämisessä on byrokratian hallinta ja perittävät korkeat verot.

– Sanoisin kuitenkin, että taloudenpito ja hyvä kirjanpitäjä ovat yritykselle ensiarvoisen tärkeitä. Silloin itselle jää aikaa varsinaisen työhön. Meilläkin on ulkopuolinen kirjanpitäjä, joka hoitaa firman talousasiat, lisää Jari Sohlberg.