Dokumenttielokuva Michael Monroesta Somerolle sunnuntaina

0
Michael Monroe on asunut myös Someron naapurissa Kiikalassa, mutta nykyinen kotipaikka on Turku.

Someron Bio Jukolassa nähdään sunnuntaina 29.10. ja ensi viikon keskiviikkona 1.11. Michael Monroe -dokumenttielokuva. Se kertoo Matti Fagerholmin matkan Kekkosen ajan Suomesta Hanoi Rocksin laulajaksi Michael Monroeksi, rockmaailman huipulle kansainvälisiin parrasvaloihin.
Maailma ja mahdollisuudet olivat auki, mutta kerta toisensa jälkeen jättimenestys jäi hiuskarvan päähän.
Siitä huolimatta Michael Monroe on menestyneimpiä suomalaisia rocktähtiä.
Hanoi Rocks perustettiin 1979. Pian sen jälkeen bändi muutti Tukholmaan, kun Suomen skene alkoi käydä liian ahtaaksi. Ruotsin pääkaupungin kaduilla asuneet rokkarit pääsivät lopulta nauhoittamaan levyn, jonka avulla nousivat melko nopealla tahdilla kuuluisuuteen.
Hanoi Rocksista tuli iso nimi erityisesti Briteissä ja Japanissa. Kun bändi oli lähdössä valloittamaan Yhdysvaltoja, tapahtui kohtalokas onnettomuus. Mötley Crüen laulaja Vince Neil ajoi joulukuussa 1984 kolarin, jossa Hanoin rumpali Razzle kuoli. Jenkkirundi peruttiin.
Kesäkuussa 1985 Hanoi Rocks hajosi jättimäisen breikkaamisensa kynnyksellä.
Monroe loi soolo-uraa New Yorkissa, mutta palasi lopulta Suomeen vuonna 1997 ja asettui asumaan Someron naapuriin Kiikalaan. Nykyään Monroe asuu Turussa.
Pete Eklundin, Jussi Lehtomäen ja Patrik Sigmudtin käsikirjoittamassa ja ohjaamassa leffassa nähdään maailman rocklegendojen lyhyitä haastatteluita heidän suhteestaan suomalaistähteen. Ääneen pääsevät muun muassa Guns N’ Rosesin Slash ja Duff McKagan, Def Leppardin Joe Elliott, Alice Cooper ja Little Steven eli Steven van Zandt . Arkistomateriaalin kautta ääneen pääsee myös edesmennyt Motörhead -pomo Lemmy Kilmister.
Oman sympaattisen osansa dokumenttiin tuo tähden äiti Marjatta Kaistila, jota jututetaan nimenomaan Kiikalan mökillä.