Hämeenportti avaa tänään

0
- On odoteltu lupia ja lausuntoja. Torstaina panimo toi oluthanat. Kunnostetaan paikkoja pikku hiljaa. Nyt pitää saada jo ovet auki ja väki sisään, toteaa Hämeenportin pubin ja yökerhon yrittäjä Sadik Kizilyamac.

Bändi kerran, pari kuukaudessa

Yrittäjä Sadik Kizilyamacin yritys Kizili Oy sai tällä viikolla aluehallintovirastolta alkoholijuomien anniskeluluvat pubille ja yökerholle Sepäntien varteen. Tänään perjantaina aukeaa Hämeenportin pubi ja lauantaina salin puolelle yökerhoon tulee esiintymään Lord Est.

– Tarkoitus olisi, että yksi tai kaksi kertaa kuukaudessa olisi bändi. Katsotaan, miten toiminta lähtee käyntiin ja pitääkö jotain muuttaa tai rakentaa. Nyt vaan on jo saatava auki Hämeenportti, sillä sitä ja lupia on odotettu jonkin aikaa, toteaa Sadik Kizilyamac.

Bilebändi Monttu, Vaihde, OG Ulla-Maija ja Kari Luoto ovat ainakin luvassa kuultaviksi. Kizilyamac sanoo, että Facebook-sivustolta löytää, mikä yhtye on tulossa kulloinkin esiintymään.

Karaokea pääsee myös laulamaan.

Salissa on 190 asiakaspaikkaa ja pubin puolella 60. Lisäksi terassilla on paikat 50 hengelle.

Salia voi tilata pikkujouluihin ja perhejuhliin, mutta ruokaravintolaa ei vuokratiloihin ole tulossa. Se vaatisi Kizilyamacin mukaan suuret satsaukset ja henkilökunnan.

Hämeenportti on auki perjantaisin ja lauantaisin. Anniskeluaika on aamuneljään saakka.

Espoolainen Sadik Kizilyamac on pyörittänyt aiemminkin Hämeenportin ravintolaa ja pubia. Koronarajoitukset tulivat hidastamaan menoa ja lopulta lopettivat toiminnan. Yrittäjä on ollut kesäisin Bönden ruorissa sekä Esakallion ravintolan.

Kizilyamac on vuokralla kiinteistössä, jonka Olli Raitanen omistaa.