Härkä Darts heittää nyt kolmosdivisioonassa

0
Harri Paikkari on tehnyt alkuviikkojen parhaan tuloksen Someron keilahallissa meneillään olevassa valtakunnallisessa erikoiskilpailussa.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Härkä Darts on alkaneella kaudellakin mukana darts-tikanheiton SM-liigassa ja pitkähkön tauon jälkeen kahden joukkueen voimin. Uudistuneen sarjajärjestelmän myötä somerolaisseuran molemmat joukkueet kilpailevat SM-liigan kolmosdivisioonassa.
Härän ykkösjoukkue on heittänyt alkukauden kolme tuplakierrosta aiemmilta vuosilta tutulla somerolaisnelikolla, jonka muodostavat Timo Kuisma, Heikki Happonen, Jari Takala ja Juha Merivirta.
Syyskuussa, kauden avauskierroksen kahdella kierroksella, Härkä/1 otti mittaa hankolaisesta Grönan DC:sta. Ensimmäisen ottelun somerolaiset voittivat 5–3 ja jälkimmäisen 6–2. Happonen voitti päivän kaikki neljä peliään yhteislukemin 12–1 ja Kuisma ylsi neljään voittoon yhteiserin 12–4. Takala (erät 7–7) sai tililleen kaksi henkilökohtaista otteluvoittoa ja Merivirta (6–9) yhden.

Timo Kuisma on voittanut lähes kaikki alkukauden pelinsä Härkä Dartsin ykkösjoukkueen alkukauden sarjaotteluissa.

Tasatahtiin Turussa

Toisella kierroksella ykköshärät vierailivat Proffan Tikan kolmosjoukkueen kotiareenalla Turussa. Tasaisten joukkueiden molemmat kamppailut päättyivät 4–4 tasatuloksiin. Kuisma (12–2) jatkoi tappiotonta putkeaan ja Happonen (9–6) voitti neljästä pelistään kolme. Takala (6–11) nappasi Turusta yhden voiton ja Merivirta (1–12) jäi tuolla reissulla voitoitta.
Viime viikonloppuna heitetyllä kolmannella kierroksella Härkä-ykkönen käväisi Salossa, sikäläisen LSD/1-joukkueen vieraana. Ensimmäinen ottelu päättyi lohko numero 12:n kärjessä puhtaalla pelillä etenevien salolaisten 5–3 voittoon ja toinen vielä hieman selkeämmin, eli 6–2.
Kuisma (13–5) otti tällä kertaa kolme voittoa neljästä pelistään ja loput somerolaisvoitot kuittasi nimiinsä Happonen (9–8). Takala (1–12) ja Merivirta (0–12) jäivät Salossa ilman voittoja.
Kolmosdivisioonan lohko 12 muodostuu kahdeksasta joukkueesta, joista Härkä Dartsilla on kuuden ottelun jälkeen neljänneksi paras kokonaissaldo (2 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 tappiota eräsuhteella 24–24).

Forssalaisvetoinen kakkosjoukkue

Täksi kaudeksi jalkeille saatu Härkä Dartsin kakkosjoukkue koostuu forssalaisheittäjistä. Joukkue harjoittelee ja heittää kotiottelunsa Forssan keilahallissa.
Härän kakkosjoukkue on mukana kolmosdivisioonan lohkossa numero 7, jossa kanssakilpailijat ovat Tampereen seudulta. Kuudesta ensimmäisestä ottelustaan kakkosjoukkue on saanut kasaan lähes identtisen saldon ykkösjoukkueen kanssa (2 voittoa, 2 tasapeliä, 2 tappiota eräsuhteella 25-23) ja se on omassa kahdeksan joukkueen lohkossaan sijaluvulla kolme.
Härkä Dartsin kakkosjoukkueessa ovat alkukaudella heittäneet Antti Tenkanen, Petri Pohjalainen, Juha Kulmala, Mikko Lempää, Jere Pennanen ja Markus Norri .

Parikisa kiinnosti biljardin pelaajia

Härkä Dartsin ykkösjoukkueen kotikenttä löytyy Someron keilahallista, missä muidenkin lajien kilpailukaudet ovat syksyn edetessä päässeet hyvään vauhtiin.
Poolbiljardissa yksipäiväisenä pelattu 8-pallon parikilpailu saavutti suuren suosion, kun mukaan lähti kolmetoista paria, eli yhteensä 26 pelaajaa.
Pitkäksi venyneen pelipäivän päätteeksi parikisan voittoa juhlivat somerolainen Esko Vatanen ja salolainen Ville Sirkelä . He kukistivat loppuottelussa forssalaiskaksikon Vellu ReunanenToni Pajuniemi .
Kolmossijalle pelasi Turun seudulta saapunut kaksikko Ville TuomalaMatti Anttalainen ja nelossijan nappasivat somerolaislähtöiset Jani Lehto ja Jussi Mäkinen.
Keilahallin biljardipöydillä on saatu käyntiin myös perinteinen ysipallo-pelimuodon ranking-mestaruussarja kausimallia 2023-24. Ensimmäisen osakilpailun loppuottelussa viime kevään mestari Mika Salminen voitti Jussi Merivirran. Ari Mäkitalo avasi kautensa kolmossijalla ja Jani Lehto oli neljäs.

Paikkari keilakisan kärjessä

Keilaratojen puolella on lokakuun alussa käynnistynyt joulukuun 9. päivään asti jatkuva OP-Lounaismaa -turnaus. Kilpailusuorituksia on tähän mennessä nähty 37 keilaajalta, joista parhaan kuuden sarjan yhteistuloksen on tehnyt Someron Keilaajien Harri Paikkari (1168 pistettä/115 pisteen tasoituksella).
Seurakaveri Immo Pulkkinen (1167/95) on tuloslistalla aivan Paikkarin kannassa kiinni ja kolmatta sijaa pitää hallussaan niin ikään somerolaisseuraa edustava Timo Toivonen (1138/75).