Harrastatko liikuntaa riittävästi?

0

FinTerveys 2017 -tutkimuksen mukaan noin kolmannes eli 39 % suomalaisista yli 18-vuotiaista miehistä ja 34 % naisista liikkui terveysliikuntasuositusten mukaisesti, eli harrasti sekä kestävyysliikuntaa että lihaskuntoa ylläpitävää liikuntaa suositusten mukaisen määrän.
Suositusten mukaan viikossa tulisi liikkua vähintään 2 tuntia 30 minuuttia reippaalla, tai 1 tunti 15 minuuttia rasittavalla tasolla. Lisäksi lihaskuntoa ja liikehallintaa pitäisi harjoittaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Liikunnan pitäisi kestää vähintään 10 minuuttia kerrallaan.

– En ollenkaan – ja se on huono asia. Mun pitää ensin opetella syömään, ja sen jälkeen voin alkaa harrastaa liikuntaa. En voi nyt, koska elimistö ei saa tarpeeksi ravintoa, käytyäni läpi vatsalaukun ohitusleikkauksen 2015. Välillä on kausia, kun en pysty syömään ollenkaan. Olen yli 80 kiloa laihtunut, iloinen Kerle Auranen avautuu.

– Juu, jo työnkin puolesta, mutta vapaa-aikana en riittävästi. Kohta, kun muutaman kuukauden päästä jään eläkkeelle, niin sitten on aikaa. Alkaa ainakin lenkkeily. Nyt on töissä aamusta ehtoomyöhään, niin ei inspiraatio enää riitä, Jouko Norrby pohtii liikunnallisuuttaan.

– Kolme kertaa viikossa käyn tunnin ohjatussa liikunnassa. Toiminnallista voimatreeniä, kuntonyrkkeilyä ja myös salilla käyn ohjatuilla tunneilla. Talvella hiihdän. Joo, nykyään vanhempainvapaalla kertyy suosituksen mukainen liikuntamäärä, Piia Partanen vastaa tyytyväisenä.