Hyvää mieltä ja sisustusideoita

0
Ruutua, raitaa, vaakaa, pystyä, neliötä, kuusikulmiota, mattaa, kiiltävää, kuviota, sinistä ja punaista. Ihme on, jos et itsellesi sopivaa sisutuslaattaa maailmalta löydä.

Teksti ja kuvat Olli Salomäenpää

– Suurena linjana voidaan todeta, että värit ovat tulleet takaisin. Ei enää harmaan sävyjä, vaan kirkkaita sinisiä ja punaisia. Tämä on ihmisten selkeä reaktio maailmalta kantautuviin huonoihin uutisiin.Näin totesi tila- ja sisustussuunnittelija Johanna Sulander-Hovila K-Rauta Someron asiakkailleen järjestämässä sisustusillassa.

Tila- ja sisussuunittelija Johanna Sulander-Hovila kertoi näkemyksiään tämänhetkisistä sisustustrendeistä mutta kannusti kuitenkin jokaista olemaan uskollinen omille visioilleen.
Kauppias Sami Koivisto.

Kauppias Sami Koivisto halusi jo toista kertaa järjestää tällaisen illan kiitokseksi asiakkailleen, ja jatkoakin on luvassa.
– Tällaisilla illoilla on luonnollisesti monta tavoitetta. Haluamme herätellä ihmisiä paikallisten palvelujen käyttöön, saatella asiakkaita ja palvelujen tarjoajia yhteen, kiittää asiakkaita tähänastisesta ja toivottaa heidät tervetulleiksi asioimaan meillä uudestaan, muutamia tässä mainitakseni.

Katja Korpelan ”Itse tehty by Katja” -leivonnaiset ja kuppikakut tekivät hyvin kauppansa illan aikana.

Rakennus- ja rakennustarvikeala ovat olleet jonkunlaisessa turbulenssissa viimeisimpinä vuosina. Yhdessä vaiheessa tarvikkeiden hinnat lähtivät kovaan nousuun, josta on onneksi hieman palattu takaisinpäin.
Viime aikoina on kovasti puhuttu uudisrakentamisen pahastakin jumiutumisesta. Koivisto kuitenkin näkee paikallisen tilanteen varsin valoisana.
– Tosiasia on, että Somerolla valtavirtaa on korjausrakentaminen ja remontit, ei uudisrakentaminen, varsinkaan isojen kerrostalojen osalta. Remontteja tehdään tasaiseen tahtiin, joten tilanne ei siinä mielessä vaihtele niin paljon kuin jossain muualla. Ja tähän korjausrakentamiseen mekin haluamme panostaa. Meidän kauttamme järjestyy suurempi tai pienempikin remontti myös ”avaimet käteen” -periaatteella, eli autamme suunnittelussa ja hoidamme tarvikkeet sekä tekijät, asiakkaan ei tarvitse muusta huolehtia kuin maksamisesta, Koivisto mainostaa.
– Uutena palveluna aloitamme lähiaikoina keittiömyynnin. Joten kyllä minulla on varsin hyvä luotto tulevaan.
– Omaan asuinmukavuuteen voi vaikuttaa joskus varsin pienilläkin summilla, joten rohkeasti vaan kynnyksen yli ja sisälle kauppaan.

Sisustus- ja lifestyleliike ”Piäni ilo”:n yrittäjä Elina Kärki-Lemberg oli tuonut ihasteltavaksi omaa tuotevalikoimaansa.

Sisustusillassa oli mukana noin 20 näytteilleasettajaa. PK Sammutinhuolto Oy:stä paikalla olivat Hannes Aaltonen sekä Oskar Manelius.

Hannes Aaltonen pitää kädessään automaattisesti laukeavaa, kemialliseen reaktioon pohjautuvaa aerosolisammutinta, joka pystyy suljetussa tilassa tukahduttamaan pienet tulenalut. Oskar Manelius toimii taustatukena.

– Viimeaikaiset traagiset tapahtumat ovat osoittaneet, että palovaroittimista, niiden käytöstä ja merkityksestä ei voi puhua liikaa, Aaltonen toteaa.
– Ja vaikka palovaroittimia olisikin, niiden täytyy olla kunnossa. Tekninen käyttöikä on noin 10 vuotta. Tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa myös vuodenvaihteessa astuvasta lakimuutoksesta, jolloin taloyhtiöissä vastuu palovaroittimista ja niiden kunnosta siirtyy asukkailta taloyhtiöille.

Jaana Virtanen (vas.) ja Sirpa Lehtinen olivat kiitollisia kauppiaalle asiakastilaisuuden järjestämisestä.

Tarjoilun äärellä poikenneet Jaana Virtanen ja Sirpa Lehtinen olivat tulleet paikalle mielenkiinnosta.
– On mukavaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään ja kun järjestetään niin on hyvä osallistua, Jaana Virtanen totesi.
Kummallakaan ei tällä hetkellä ole aivan akuuttia remontti- tai sisustustarvetta asunnoissaan mutta…
– Kyllähän omakotitalossa on aina jotain remontoitavaa, Virtanen pohtii.
– Meilläkin saunaremontti vähän odottaisi nurkan takana, Lehtinen tuumii.
– Ja juuri selvittiin pienestä keittiön ja vessan vesivahinkokorjauksesta. Että aina jotain pientä. Fiilistellään nyt täällä ensin yleisellä tasolla ja katsotaan mitä eteen tulee. Sisustus tahtoo olla ainakin minulla vähän sellaisesta ex tempore -hommaa.
Kumpikin antaa kiitoksensa kauppiaalle illan järjestämisestä. He ovat myös tyytyväisiä kaupan valikoimiin ja tilauspalveluun. Jos kuitenkin jotain kehitettävää kaupasta pitäisi löytää, niin yksi kohde tulee mieleen:
– Puutarhapuolta voisi laajentaa, erityisesti kasvivalikoimaa. Siitä olisi ainakin minulle iloa, Jaana Virtanen vinkkaa.

Colornovan edustamia erikoismaalituotteita oli esittelemässä Inka Topi. Erikoismaaleilla pystyy maalaamaan vaikka kylpyhuoneen kaakeleita.

Palataan vielä sisustamiseen ja Johanna Sulander-Hovilan vinkkeihin.
– Sisustamisessa voi tehdä paljon pienillä asioilla, voi lähteä liikkeelle pienistä pinnoista ja tehosteista, kuten vaikkapa tyynyistä. Ja pohjimmiltaan kodistahan pitää tehdä sellainen, jossa itse viihtyy.
– Rohkeimmat ja uskaliaimmat heittävät tietenkin kaikki sisustussäännöt romukoppaan ja luovat täysin oman näköisiä asioita. Trendeistä voi ottaa vaikutteita, mutta niiden kokoaikainen seuraaminen voi olla uuvuttavaa.
– Ja meihin suunnittelijoihin voi aina ottaa yhteyttää, Johanna Sulander-Hovila muistuttaa.
– Meidän tehtävämme ei ole ajaa asiakkaan päähän omia mieltymyksiämme, vaan auttaa suunnittelussa ja löytää heille tärkeää ja miellyttävää kotiin. Ja joskus voimme olla vahvistamassa sen, mikä asiakas oli jo itse päättänyt. Ja silloinhan kaikki ovat tyytyväisiä.

Ruutua, raitaa, vaakaa, pystyä, neliötä, kuusikulmiota, mattaa, kiiltävää, kuviota, sinistä ja punaista. Ihme on, jos et itsellesi sopivaa sisutuslaattaa maailmalta löydä.
Myös ihminen kaipaa välillä huoltoa ja hemmottelua. Salla Koiviston käsittelyyn oli pysähtynyt Mallu Myyryläinen.
Sonja Salmela esitteli Ejendals Suomi Oy:stä esitteli Jalaksen ”jalkaskanneria”, jonka avulla pystytään valitsemaan juuri sinulle pohjalliset jalkineisiin.