Jälleen kerrostalo myyntiin Evertintieltä

0
Evertintie 12:n kerrostaloa pitäisi remontoida yli puolella miljoonalla, jotta talolle saataisiin käyttöikää lisää.

Kaupunki aikoo myydä Evertintie 12:ssa sijaitsevan vuokrakerrostalon, joka on valmistunut 1972.

Pari vuotta sitten kaupunki myi saman tien varrelta vuonna 1969 valmistuneen kerrostalonsa Matti Kakolle ja Santtu Lahdelmalle. Sitä ennen salolainen Matti Kakko oli jo hankkinut yhden Evertintien kerrostalon omistukseensa Someron kaupungilta. Sen valmistumisvuosi on 1968 ja kauppahinta 187 000 euroa vuonna 2019. Kerrostalojen nykyiset omistajat ovat peruskorjanneet asuntoja.

Kuntoarvion mukaan nyt kaupattavan talon korjauksiin menisi 1,3 miljoonaa euroa. Jotta talon käyttöikää saataisiin jonkin verran pidennettyä, olisi tehtävä ainakin 600 000 euron remontti. Taloa hallinnoivalle Kiinteistö Oy Somerasunnoille tällaiset summat ovat suuria. Muutkin kaupungin omistaman kiinteistöyhtiö Somerasuntojen vuokra-asuntokohteet vaativat korjaustoimenpiteitä. Yhtiö katsookin, että myynnistä saatavalla tulolla voitaisiin muita kohteita korjata ja parantaa.

Nyt myytävässä talossa on 15 huoneistoa, joista 11 on vuokrattuna ja näistä noin puolet suoraan vastaanottokeskukselle. Asunnot eivät ole olleet kovin haluttuja, muun muassa siksi, koska ne ovat hissittömiä.

Kohteen aravarajoitukset ovat nykyisellään voimassa 12.12.2048 saakka. Kaupunki puoltaa kohteessa Evertintie 12 sijaitsevan kerrostalon vapauttamista aravarajoituksista. Kaupunginhallitus antoi Somerasunnoille luvan viedä myyntiasiaa eteenpäin.