KD suosittaa terveysbussien käyttöönottoa

0
Reima Anolin

KD:n Varsinais-Suomen piirin syyskokous valitsi Mimosa Helanderin Loimaalta jatkamaan puheenjohtajanaan. Turkulainen Tommi Terä valittiin piirin varapuheenjohtajaksi. Somerolainen Reima Anolin jatkaa piirihallituksen jäsenenä.
Piirikokous antoi kokouksessaan terveysbusseja koskevan julkilausuman:
”Hyvinvointialueella Varsinais-Suomessa ollaan päättämässä palvelustrategiasta ja palveluverkosta.
Julkisuudessa on esitetty ratkaisuja, joissa palveluverkon suunnittelun pohjana olisi palvelupisteen piirissä oleva väestömäärä.
Väestöpohjainen palveluverkon suunnittelu johtaisi siihen, että Turun alueella olisi palvelupisteitä useita, vaikka alue on pieni ja julkinen liikenne kattavaa.
Esimerkiksi saaristossa voi matka sote-pisteeseen olla muutaman lautan takana ja busseja kulkee harvakseltaan, jos sote-piste on esimerkiksi Kaarinassa tai Salossa.
Terveydenhoitajan tai neuvolan palveluita voisi tarjota eri alueilla esimerkiksi terveysbussin avulla. Bussissa olisi äitiys- ja lastenneuvolan lisäksi esimerkiksi mahdollisuus ottaa laboratorionäytteitä ja mitata verenpaineita. Bussissa hoitaja voisi konsultoida etälääkäriä ja antaa lähetteen tutkimuksiin.
Terveysbussi vierailisi valituissa taajamissa yhtenä päivänä viikossa esimerkiksi 6 tunnin ajan, tarpeesta riippuen.
Varsinais-Suomen Kristillisdemokraatit edellyttävät, että palveluverkkoa suunnitellaan palveluiden saatavuuden perusteella, ei väestöpohjan mukaan.”