Kotijoukkue FoPS sai vastaansa TPS:n

0
FoPS:n somerolaispelaajista Luukas Virta (oik.) kamppailee kiekosta TPS:n Joona Kuukasjärven kanssa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon Juniorit ja Forssan Palloseura tekevät monessa ikäluokassa yhteistyötä, jotta juniori-ikäisille jääkiekkoilijoille löytyy harrastusmahdollisuus mahdollisimman läheltä.
Osa joukkueista esiintyy sarjapeleissä SoPan ja osa FoPS:n –seuratunnuksen alla. Yhteisjoukkueissa on mukana pelaajia myös Someron ja Forssan naapurikunnista.
Eräs näistä yhteisjoukkueista on Länsirannikon alueen U14-ikäluokassa kahden A:n (AA) sarjaa pelaava FoPS, joka pelaa alkusarjan kotiottelunsa puoliksi Somerolla ja Forssassa. Sunnuntaina ohjelmassa oli kauden toinen kotiottelu ja Somerolla pelatussa ottelussa vierailevana joukkueena oli Turun Palloseura/Rubenit.
Kahdella voitolla sarjan avannut FoPS kohtasi nyt parempansa, kun TPS voitti ottelun maalein 8–3 (3–1, 2–0, 3–2). TPS nousi Porin Ässät/Udet –joukkueen kanssa tasapisteisiin lohko 6:n kärkeen. FoPS puolestaan on kolmen pelaamansa ottelun jälkeen yhdentoista joukkueen lohkossa viidentenä.
Eevi Vahos viimeisteli kotijoukkueelle avauserässä 1–1 tasoituksen, mutta seuraavat neljä osumaa kirjattiin turkulaisten sarakkeeseen. FoPS:n päätöserän kavennusmaaleista vastasivat Viljami Merkkiniemi ja Juho Nurmi. Syöttöpisteitä fopsilaisista saivat tililleen Kasper Kuusisto, Luukas Virta ja Wäinö Mikola.
FoPS:n pörssikärki Virta on koonnut kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta neljä (1+3) tehopistettä, Leevi Kanerva (3+0), Nurmi (2+1), Aatu Moisander (1+2) ja Kuusisto (1+2) kolme.
Maalivahdeista Peppi Kontio on saanut tililleen yhden voittopelin ja Joona Käpylä on torjunut kerran sekä voitto- että tappiopelissä.

Vanhemmat pojat Mestiksen alkusarjassa

FoPS:n nimikkeellä pelaa myös alle 18-vuotiaiden ikäluokan Mestis-joukkue, jossa on valmennusportaasta pelaajistoon vahva somerolaisedustus. Päävalmentajana toimii somerolainen Jari-Matti Salo ja joukkueenjohtajan tehtäviä hoitelee Salon tavoin SoPankin organisaatiossa pitkään vaikuttanut Mikko Älli.
FoPS on pelannut Mestiksen alkusarjaa lohko 2:ssa jo syyskuun alusta lähtien. Takana on yhdeksän ottelua, joista peräti neljä on ratkennut vasta jatkoajalla, kolmesti forssalaisseuran tappioksi. Raumalaista Lukko Teamia vastaan FoPS on kärsinyt kaksi jatkoaikatappiota samoin 2–3 lukemin, viimeksi lauantaina Forssassa.
Kaksi kertaa Palloseura on yltänyt yhden maalin voittoon, kaksi tappiota on tullut kahden maalin erolla ja yksi vähän reilummin, viiden maalin marginaalilla. Tällä saldolla FoPS on kolmentoista joukkueen muodostamassa lohkossa sijaluvulla kymmenen.
Eemeli Kulmala (4+4) ja Kasper Salmi (4+4) ovat tässä vaiheessa forssalaisjoukkueen tehopistekärjet.
Joukkueen somerolaiskaartista Oliver Heleniuksella on kasassa neljä (2+2), Veeti Salolla (1+1) sekä Veeti Vuolalla (0+2) kaksi tehopinnaa ja Leevi Salolla (0+1) yksi.