Meska jyrää

0
Matias Lamppu tehtaili Arska-Basketille 29 pistettä kotiottelussa Vilpasta vastaan. Arttu Nikander (23) puolestaan oli Arskan tehokkain vieraspelissä Raumalla.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Salolais-somerolainen MesucaArska-Basket jatkaa alkukauttaan tappioitta koripallon alle 17-vuotiaiden poikien Läntisen alueen ykkösdivisioonassa.
Avauskierroksen murskavoiton jälkeen ”Meska” jatkoi divaripelejä harvinaisella yhden päivän vierasottelukiertueella. Ensin vastustajana oli Punaportin Blues Hämeenlinnassa, mistä matka jatkui Rauma Basketin kotikentälle.
Blues kukistui vaivattomasti pistein 82–35 seitsemän pelaajan voimin. Pyry Laine (24 pistettä), Luukas Lautiala (21), Luukas Kyyrä (10), Vilho Välttilä (9), Joni Salo (7), Sami Miskala (6) ja Tuomas Virvelä (5) vastasivat voittajien pisteistä.
Nelisen tuntia Hämeenlinnan pelin päättymisen jälkeen käynnistyi selvästi tasaisempi kamppailu Raumalla. Tähän peliin Meska sai apuvoimikseen Johannes Mäenpään, Seve Korpijärven sekä Enbackan veljekset Oliverin ja Oskarin .
Ottelu päättyi Meskan 73–59 (41–39) voittoon. Laine (25) jatkoi joukkueen syömähampaana ja kaksinumeroisille pistelukemille pääsivät myös Oliver Enbacka (14) ja Korpijärvi (13).
Kun joukkueilla on takanaan kahdesta neljään pelikierrosta, Meska on ainoana tappiottomana joukkueena seitsemän joukkueen muodostaman lohkon kärjessä.

Arska-Basket piti Vilpasta lujilla

Raumalle suuntautui myös Someron Arska-Basketin 19-vuotiaiden poikien Läntisen alueen ykkösdivisioonaa pelaavan joukkueen tämän kauden ensimmäinen vieraspelireissu. Kotijoukkue Rauma Basket otti pelistä pistevoiton koriluvuin 99–62 (46–32).
Kauden toisessa kotiottelussaan Arska sai vieraaksi Salon Vilppaan. Ottelusta muodostui forssalaisia vastaan pelatun kotiavauksen tapaan erittäin tiukka paikallishenkinen taistelu, jonka Vilpas ratkaisi viime hetken onnistumisella 68–67 (33–29) voitokseen.
Ottelun alku oli somerolaisittain perin nihkeä ja avauserän jälkeen vieraat olivat karkuteillä pistein 22–6. Vähitellen Arskakin pääsi paremmin peliin mukaan ja loppuhetkillä voitosta kamppailtiin tasatahtiin.
Peliaikaa oli jäljellä vain muutamia sekunteja, kun kotijoukkue nousi 67–66 johtoon. Vilpas ehti kuitenkin vielä yhteen hyökkäykseen, jonka se päätti voiton sinetöineeseen kahden pisteen koriin.
Rauman peliin Arska-Basket sai pari tervetullutta pelaajatäydennystä nuoremmista junioreista, mutta Vilpasta vastaan joukkue kamppaili perusmiehityksellään.

Arska-Basketin kokoonpano (ja pistejakaumat) kahdessa viimeisimmässä ottelussa: Miika Aaltonen (6+1), Nikolai Varjus (5+10), Frans Fonsell (7+15), Aatu Nikander (17+10), Matias Lamppu (11+29), Konsta Lehtinen (0+2), Nazar Kriat (0+0), Ronnie Pollari (10) ja Joni Salo (6).

Meskan SM-sarja-avaus monitoimitalossa

Lauantai on Someron monitoimitalossa mielenkiintoinen koripallopäivä, kun Meska avaa iltapäivällä kautensa 16-vuotiaiden Suomen mestaruussarjassa ja tuon pelin perään Arska-Basket kamppailee Läntisen alueen ykkösdivaripisteistä.
Meskan avausvastustajaksi SM-koreille saapuu viime keväänä alle 15-vuotiaiden ikäluokassa Suomen mestaruuden napannut Turun NMKY ja Arska kohtaa Tampereen Pyrinnön.