Meskan liito loppui Kaarinassa lyhyeen

0
Meskan SM-sarjajoukkue koki Kaarinassa kauden ensimmäisen tappionsa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Koripallon alle 16-vuotiaiden Suomen mestaruussarjakauden voitokkaasti aloittanut salolais-somerolainen MesucaArska-Basket otti lennokkaan startin myös toisen kierroksen otteluunsa Kaarinassa.
Vierasottelu Kaarinan Ura Basketia vastaan oli vanhentunut vain reilun minuutin, kun ”Meska” oli lähinnä Pyry Laineen onnistumisten myötä 8–2 pistejohdossa. Kotijoukkue vei kuitenkin seuraavan neljäminuuttisen nimiinsä 11–0 ja sieppasi otteen lopullisesti itselleen.
Ensimmäiselle erätauolle Meska vielä sinnitteli tasalukemissa 17–17, mutta siitä eteenpäin peli eteni kaarinalaisten vahvassa hallinnassa. Loppunumeroin 92–53 (37–27) Ura Basket avasi SM-sarjakauden voittotilinsä ja Meska sai tililleen ensimmäisen tappion.

Heitot ja ”levyrit” uralaisten heiniä

Lupaavan alun jälkeen Meskalla oli ajoittain vaikeuksia hyvien heittopaikkojen rakentelussa ja sittenkin kun paikkoja avautui, pussitusprosentti jäi selvästi vastustajaa alhaisemmaksi. Vapaaheittoviivalla Ura oli maagisen tarkka (22 pistettä 24 mahdollisesta) ja repi selkeän eron myös kahden pisteen heitoissa (Ura 58 pistettä/Meska 32).
Levypalloja kotijoukkue kaapi lähes tuplatehokkuudella (71/37) meskalaisiin nähden. Kärkipelaajien terävyydessäkin oli selkeä ero kaarinalaisten eduksi, sillä Uran kolme tehokkainta pelaajaa sai kasaan 60 pistettä Meskan kärkitrion jäädessä 41 pinnaan.
Seuraavalla kierroksella, marraskuun 4. päivänä Salon urheilutalossa, Meskalla pitäisi olla hyvä mahdollisuus voittoväylälle palaamiseen. Vastustajaksi saapuu silloin porilainen BC Sisu, joka on hävinnyt alkukauden molemmat ottelunsa.
Kymmenen joukkueen sarjassa kärkipaikkaa pitää hallussaan Vantaan Pussihukat kolmen voiton saldollaan. Kotkan Työväen Palloilijat on voittanut molemmat kaksi otteluaan ja YMCA Tampere/Kangasalan Urheilijat, Helsingin NMKY sekä HNMKY 09 -yhdistelmä ovat summanneet kahden voiton ja yhden tappion saldon.

Meskalaisten peliajat, pisteet/levypallot Kaarinassa: Ronnie Pollari 3.08, 0/1, Tuomas Virvelä 5.16, 0/0, Oliver Enbacka 34.55, 13/6, Luukas Lautiala 20.15, 8/3, Johannes Mäenpää 3.08, 0/0, Oskar Enbacka 17.24, 0/1, Luukas Kyyrä 27.52, 3/7, Joni Salo 25.11, 4/4, Seve Korpijärvi 29.24, 5/8 ja Pyry Laine 33.27, 20/1.

Divaripeleistä voitto ja tappio

SM-sarjapelien perään Meska on kahtena viime viikonloppuna pelannut Läntisen alueen alle 17-vuotiaiden poikien ykkösdivisioonaa.
Neljännellä kierroksella Meskan divarijoukkue jatkoi voittoputkeaan Naantalin Koripalloilijoiden kustannuksella Salossa, loppunumeroin 81–77 (33–30). Viime kierroksella hyvässä vireessä ollut Luukas Lautiala nakutteli NaKoa vastaan 42 pistettä ja Tuomas Virvelä ylsi kolmeentoista pinnaan.
Meskan neljän ottelun voittoputki napsahti poikki viime viikonloppuna Tampereella, missä Pyrintö otti vieraistaan selkeän 110–56 (61–22) voiton.
– Pienenä puolustuksena Meskalle voidaan toki mainita isojen pelaajien poissaolot ja Pyrinnön U17 -SM-sarjan pelaajien dominointi korin alla, Meskan valmentaja Jani Mäenpää kommentoi murskatappion jälkeen.

Meskan kokoonpano Tampereella: Pollari (9 pistettä), Virvelä (4), Oliver Enbacka (4), Lautiala (19), Mäenpää (4), Oskar Enbacka (9), Salo ja Laine (7).

Pyrintö nousi voitollaan tasaisen lohkon kärkeen, mutta saman neljän voiton ja yhden tappion saldon ovat saaneet kasaan myös Meska ja Rauma Basket.
Someron Arska-Basketin alle 19-vuotiaiden joukkue palaa parin viikon pelitauolta Läntisen alueen ykkösdivisioonan koitoksiin tulevana sunnuntaina. Arska lähtee tavoittelemaan syksyn toista voittoaan puolilta päivin Someron monitoimitalossa käynnistyvässä kamppailussa, johon vastustajaksi saapuu Ura Basket Kaarinasta.