Minkälaisia kokemuksia tilaajilla on paperilehden vaihtamisesta digiin?

0
Pirkko Pelander ja Salla Makkonen työskentelevät Somero-lehden lukijamarkkinoinnissa.

Somero-lehden tilaajista yli sata on tänä vuonna vaihtanut paperilehtensä digilehteen tai ottanut paperitilauksen rinnalle digin. Minkälaista palautetta lukijoilta on tullut?
Vastaajina ovat Salla Makkonen ja Pirkko Pelander Somero-lehden lukijamarkkinoinnista.
– Eräs 78-vuotias somerniemeläinen lukija kertoi, että digilehden käyttäminen on niin helppoa, ettei sitä montaa kertaa tarvinnut opetella, kertoo Makkonen.
– Kunnioitettavat noin 50 vuotta paperilehden kestotilaajana ollut lukija tilasi Somero-lehden digilehden kolme vuotta sitten, kun hänen polvinivelensä leikattiin. ”Ei tarvinnut enää lähteä aamuisin hakemaan lehteä postilaatikolta asti”, hän kertoili.
Kyseinen lukija tykästyi digilehden lukemiseen niin, että jatkoi sitä jalan tervehdyttyäkin. Hyvä asia hänen mielestään digissä on myös sen kattava arkisto, josta löytyy jo ilmestyneitä numeroita helposti.
– Yksi syy tilauksen vaihtamiseen on ollut myös näön heikkeneminen, kertoo Pelander.
– Esimerkiksi tabletilta tai ison pöytätietokoneen näytöltä lehteä lukiessa voi tekstiä suurentaa helposti paljon isommaksi kuin mitä se paperilehdessä on.
Joillekin syy paperilehden vaihtamiseen digitilaukseksi on ollut se, että lehti on luettavissa jo ilmestymispäivää edeltävänä iltana, maanantaisin ja torstaisin kello 22 alkaen. Eli jos on lähdössä vaikka aamusta kylille, voi jo illalla katsella kauppojen tarjouksia ja suunnitella ostoslistaa tai lukea, mistä seuraavana päivänä keskustellaan.
– Jos digilehden kokeilu kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä Somero-lehden tilauspalveluun, siellä neuvotaan ja autetaan alkuun. Paperilehden tilaajalle digilehti maksaa vain muutaman euron kuussa, Makkonen vinkkaa.

Digilehden lisäksi tilaukseen sisältyy myös kaikki muu digisisältö puhelimeen ladattavassa Somero-lehden uutissovelluksessa sekä lehden verkkosivuilla. Tilaajapalvelun puhelinnumero on 02 770 2626 (ark. 8.15-15.45) tai tilaukset@somerolehti.fi.
Somero-lehdessä ollaan erittäin kiinnostuneita kaikenlaisista digilehden lukijakokemuksista ja niitä voikin lähettää osoitteeseen toimitus@somerolehti.fi tai postitse osoitteeseen Heikintie 4, 31400 Somero.