Miska Helenius Pohjola-leiriltä pikkuleijoniin

0
Miska

Teksti Juha Laakso

Somerolainen Miska Helenius, 15, valittiin nuorten jääkiekkoilijoiden Pohjola-leiriltä Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka pelaa ensimmäiset maaottelunsa ensi viikolla Saksaa vastaan.
Hyökkääjänä pelaava Helenius onnistui järjestyksessään 67. Pohjola-leirillä erinomaisesti, keräten kuudessa ottelussa kahdeksan (1+7) tehopistettä. Pohjola-leiri järjestettiin perinteiseen tapaan Vierumäellä ja samassa paikassa somerolaishyökkääjä avaa maajoukkueuransa ensi viikon loppupuolella.
Leirille oli kutsuttu vuonna 2008 syntyneiden ikäluokasta yli 130 pelaajaa, joista seulottiin kaksi joukkueellista (44) pelaajia kolmeen Saksan kanssa pelattavaan harjoitusotteluun.
Helenius aloitti jääkiekkoilun Someron Pallon Junioreissa. Kaudella 2019–20 hän edusti sarjapeleissä sekä SoPaa että Forssan Palloseuraa ja seuraavat kolme kautta vierähtivät FoPS:n eri juniori-ikäluokkien joukkueissa.
Täksi kaudeksi Helenius siirtyi Porin Ässiin ja sen alle 16-vuotiaiden edustusjoukkueeseen. Somerolaisen ensimmäiset pelit käynnissä olevassa Suomen mestaruussarjan karsintasarjassa ovat sujuneet hienosti. Kuuden kierroksen jälkeen Helenius on Ässien pistekärki ja SM-karsinnan lohko 1:n pistepörssin nelonen tehoillaan 8+3=11.

Iida Mikkonen EM-karsintaan

Helenius ei ole ainoa somerolaisedustaja palloilulajien kansainvälisissä edustustehtävissä lähiaikoina. Someron Pallon kasvatti, nykyisin Salon viestiä edustava Iida Mikkonen on näet valittu alle 18-vuotiaiden tyttöjen lentopallomaajoukkueeseen, joka osallistuu puolentoista viikon kuluttua Tanskan Ikastissa käynnistyvään Euroopan mestaruuskisojen karsintaturnaukseen.
Koripallon maajoukkueleirityksissä tuorein somerolaisedustaja on ollut alle 15-vuotiaiden maajoukkueryhmässä mukana ollut Someron Arska-Basketin kasvatti Ronnie Pollari.

Iida Mikkonen