Moninainen meitin Somero

0

Meitin Somero -liite antaa nyttänäänpuheenvuoron täältä perheelleen mökki-idyllinsä löytäneelle Henna Heikkilälle.

”Täällä maalla ollaan jalat maassa. Somero hengittää hyvällä sykkeellä. On sellaisia arvoja, joista pidetään kiinni, kuten yhteisöllisyys”, Heikkilä toteaa.

Helsinkiläisen pariskunnan Somero on täysin hurmannut.

Henna Heikkilän mielestä täällä ihmiset ovat avoimia kohtaamaan toinen toisiaan.

Tässä samaisessa Somero-lehden numerossa on myös arvostelu Somerolta kotoisin olevan, nykyään Helsingissä asuvan Eino Nurmiston tuoreesta kirjasta. Teoksessa Vuoden nuori taiteilija, ei helposti tunnistettavissa oleva Somero saa lainkaan sympatiaa.

Nurmisto asui Somerolla lapsuutensa sekä nuoruutensa, ja lähti pois heti kun se oli mahdollista. Nurmisto on kirjoittanut paljon Somerosta muun muassa blogissaan Tämän kylän homopoika. Hänen viestinsä on: ”Älä helvetti soikoon jää Somerolle pysyvästi”.

Suhde kotikuntaan perustui muun muassa siihen, että hän kärsi koulukiusaamisesta pienessä kyläkoulussa.

Olen tuntenut niin Nurmiston kuin Heikkilänkin jo vuosien ajan, hurmaavia persoonia molemmat.

Itse olen syntyperäinen somerolainen. Tunneside paikkakuntaan on vahva. Tämä on minulle koti.

Mieheni Kai Merilä muutti Somerolle parikymppisenä, ja oli heti kuin kotonaan. Viihdetoimittajana työ on kuljettanut häntä pitkin maailmaa. Hän on todennut asuinkunnastaan näin:

”Maailmalla paljon rymistelleenä ja sitä runsaasti nähneenä voin rehellisesti sanoa, että Somero on aina ollut mulle turvasatama, paikka jossa mieli lepää ja elämäni arvot asettuvat kohdalleen.”

Me ihmiset koemme asioita kovasti eri tavoin. Henkilökohtaisesti kuitenkin suosittelen kokeilemaan Someroa. Piipahda tai lomaile pitempään. Moni on muuttanut rohkeasti mitään paikkakunnasta etukäteen tietämättä. Joku on lähtenyt, moni myös jäänyt.

Sari Merilä

päätoimittaja