Poliisi valvoo synkkää aikaa

0
Kuva Sari Merilä

Loppusyksy on tieliikenneonnettomuustilastojen mukaan riskialtista aikaa liikenteessä.
Marraskuisin valtakunnallisesti tapahtuneiden kuolonkolareiden uhreista hieman yli kolmasosa on suojattomia tienkäyttäjiä, kuten kävelijöitä tai pyöräilijöitä. Pääosa menehtyneistä on kuitenkin henkilöautoissa olleita. Taustatekijöinä on usein ylinopeus ja liukkaat ajo-olosuhteet.
Poliisi kiinnittääkin valvonnassaan nyt erityistä huomiota ylinopeuksien ja suojattomien tienkäyttäjien näkyvyyden valvontaan, kuten pimeällä polkupyöriin.
Eli nyt on erityisesti syytä kiinnittää huomiota omaan ja läheistensä turvallisuuteen huolehtimalla näkyvyydestä. Heijastimet ja heijastinliivit ovat korvaamattomia suojavälineitä. Kannattaa myös tarkistaa polkupyörien ja autojen ajovalojen toimivuus.
Nopeusrajoitusten noudattaminen ja ajonopeuden suhteuttaminen muuttuviin sää- ja keliolosuhteisiin antaa tienkäyttäjille elintärkeää reagointiaikaa yllättäviin tilanteisiin liikenteessä.
Turvallista syksyä kaikille tienkäyttäjille.